И заживели щастливо. Така завършва историята на всяка една от прекрасните принцеси в анимационните филмчета на „Дисни”. Преди това обаче им предстои да се подготвят за най-вълнуващия ден – сватбения!

Как протича подготовката за пищните кралски тържества? Това децата ще научат от седемте прекрасно илюстровани книги с лепенки на издателство „Егмонт България” от поредицата „Кралската сватба”.

Изданията ще запознаят малчуганите с вълненията и емоциите около сватбите на Ариел, Снежанка, Пепеляшка, Спящата красавица, Рапунцел, Бел и Тиана. Те ще могат да се открият в книжарниците от другата седмица. А сега да надникнем във всяка една от пъстрите книги...

Кралската сватба на Аврора


До сватбеното тържество на Аврора и принц Филип остава само ден и в цялото кралство тече трескава подготовка. Принцесата обаче е обзета от тревога, че няма да се справи с новите си задължения. Кой ще разсее притесненията й?

Кралската сватба на Ариел

Ариел обиква от сърце принц Ерик още от първия миг, въпреки че е русалка, а той – човек. И той я обиква също. Сега на двамата им предстои да се оженят! Но Ариел не е ходила на човешка сватба и не знае какво да прави. Кой ще й се притече на помощ?

Кралската сватба на Бел

Броени дни остават до сватбата на Бел и принцът. Най-съкровенното желание на Бел е сватбата да е наистина неповторима, за да покаже на любимия си колко много го цени и обича. Как ще го постигне?

Кралската сватба на Пепеляшка

След като принцът най-сетне намери жената, която обича, той задава въпроса, който вълнува всички влюбени мъже... „Ще се омъжиш ли за мен?” Пепеляшка приема на момента, трогната от щастие. Бащата на принца също се развълнува от добрата новина, но моли Пепеляшка да последва някои семейни традиции...

Кралската сватба на Рапунцел

Рапунцел, освободена от затвора в Кулата, се радва на света и на предстоящата си сватба с Флин. Максимус и Паскал също искат да помогнат с подготовката, но вместо това забъркват грандиозна каша. Дали ще успеят да поправят цялата неразбория?

Кралската сватба на Снежанка

Снежанка се пробужда още при първата целувка на принца, а той завързва красиво нежно цвете около пръста й и я моли да стане негова съпруга. Принцът отвежда Снежанка в двореца, където ще се венчаят. За сватбата пристигат и седемте джуджета, които ще помогнат в подготовката.

Кралската сватба на Тиана

След борбата със злия доктор Фасилие и след още много приключения Тиана и Невийн най-сетне ще се оженят! За сватбата в Ню Орлианс пристигат родителите на Навийн, краля и кралицата. Техните помощници обаче са на път да подлудят Тиана с хилядите си предложения.