.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Колко, кога и къде плачат най-много бебетата

Евгений Милов | преди 1 година
плачещо бебе
Снимка: iStock

Проучване сред 8700 бебета в различни държави по света установи, че бебетата плачат най-много във Великобритания, Канада, Италия и Холандия, докато новородените в Дания, Германия и Япония са на обратния полюс.

"Бебетата се различават много по продължителността на плача през първите седмици на бял свят, като това се дължи на родителите или фактори, свързани с пренаталния период или генетиката", коментира ръководителят на изследването проф. Дитер Волке от "University of Warwick".

Средно бебетата плачат по около 2 часа на ден през първите 2 седмици, но бебетата във Великобритания, Канада и Италия плачат средно над 3 часа дневно за поне 3 дни седмично.

Плачът достига пик от 2 часа и 15 минути ежедневно през 6-ата седмица, след което започва да намалява до 1 час и 10 минути през 12-ата седмица. 

Резултатите от научното изследване са публикувани в "Journal of Pediatrics".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?