Не си мислете, че катериците от снимките са дресирани или са преминали специален курс как да позират пред обектива. Те просто са любопитни и си врат малките нослета навсякъде, където може да има скрити лакомства.


Точно това тяхно качество използва Нанси Роуз, за да ги снима. Самата тя обяснява в профила си във flickr.com, че в задния й двор в Халифакс, Калифорния, от няколко години живеят много катерици, които са готови на всичко за един жълъд. Малките гризачи са толкова дружелюбно настроени, че повечето от тях нямат проблем да се хранят от ръката й.

Първата заснета снимка е пощенската кутия с любовното писмо. Тя жъне голям успех в социалните мрежи и това кара Нанси да прави повече и повече.

Тя самата се занимава с различни сръчни неща, така че разполага с много миниатюрни предмети, като печка, барбекю, тоалетка и т.н.

Най-честият герой от снимките на Нанси се казва Мистър Фъстък – предполагаме, че името му е дадено не защото е малък, а защото е готов да позира за всяка снимка, стига да получи хрупкавите лакомства за награда.