Търсите книга, която не само ще увлече децата със забава, но и ще им даде полезни нови знания, без да ги разделя от любимите герои на „Дисни“? Картинният речник „Английски с Мики Маус“ е тъкмо това, което ви трябва! Пъстрото и весело помагало ще превърне ученето в непрестанна игра и ще помогне на малчуганите да научат първите си 1000 думи от чуждия език. То е подходящо за деца от всички възрасти, които тепърва започват да учат английски или имат начални познания по езика. С известните и обичани илюстрации от комиксите на Уолт Дисни те ще могат по изключително приятен и бърз начин да научат много думи и цели изрази.



Съдържанието на речника е специално разработено от екип преподаватели. То е съставено на базата на разговорния език и е съобразено с интересите на децата и техните всекидневни занимания. Употребата на думите и изразите е разпределена в десет отделни глави.

Всичко започва с посочването на предметите вкъщи, за да премине към храната и обяда навън, разходката из града, спортуването и транспорта. Обръща се внимание и на излетите сред природата, сезоните, различните професии, играчките и облеклото. На всяка страница има голяма картинка, върху която са обозначени новите думи, и малък комикс от няколко рисунки, описващ тяхната употреба.

Най-отдолу, в рубриката „Повтори след мен“, са дадени цели изречения по съответната тема с превод на български. Това стимулира зрителната памет на децата и те бързо заучават дадена дума или израз. Високото качество на изображенията, четивността и отличното полиграфическо изпълнение допринасят още повече за лесното възприемане на езиковия материал.