Продължава от Какво да вземем в родилното Част 1

Какво да ви донесат роднините в болницата:


За здраве и комфорт:

1. Сутиени за кърмачки или всякакъв мек сутиен, който е достатъчно голям, за да може свободно да му се сваля чашката под гърдата.
2. Крем за подготовка на зърната за кърмене (организмът на родилката сам подготвя зърната за кърмене чрез т.нар. жлези на Монтгомъри, но понякога това не е достатъчно. Кремът се използва, за да не се получат разранявания.)
3. Помпа за цедене на гърдите. Може да я използвате в случай, че бебето е отделено от вас. В случаите, когато се ражда секцио, бебето може да се даде на майката за кърмене чак и втория ден. В началото то поема много малко кърма, така че останалата част ще остава в гърдите.

За красота:

1. Козметика (бяла или декоративна, няма значение, важното е да се чувствате добре и красива при изписването).
2. Сешоар
3. Дрехи (поискайте да ви донесат по-широки и удобни дрехи от естествени материи).

Допълнителни:

1. Фотоапарат (със сигурност ще искате да снимате вашето ангелче още в първите му часове, а след това да се похвалите на целия свят)
2. Зарядно за мобилния телефон (вие ще звъните, на вас ще ви зънят, така че е съвсем нормално да ви потрябва).

За бебчо:

1. Акт за граждански брак (ако имате граждански брак, актът ще ви потрябва, за да бъде издаден акт за раждане на детето).
2. Ръкавички за бебето, за да не драска лицето си.
3. Биберон залъгалка. Според някои биберонът трябва да се дава около петата седмица от раждането, за да може бебето първо да свикне с гърдата. В противен случай може да се обърка или да се изморява от сученето на биберон и да няма сили да поеме кърма. От друга страна, детето веднага разбира от къде идва храната и би спряло да смуче безполезния биберон, ако той не го храни.
4. Памперси
4. Комплект за изписване на бебето от болницата.