Още преди да се появи най-малкият член на семейството, родителите купуват какво ли не - дрехи, играчки, легло и т.н. Изведнъж в дома се появяват множество вещи и пособия, някои от които дори никога не биват използвани. В желанието си да осигурят най-доброто за детето, родителите купуват всякакви приспособления, с които да предоставят удобства както за него, така и за себе си. Но детските стоки не са никак евтини. Един доста икономичен вариант са вещите под наем. Предлагат се в големи магазини за детски стоки, специализирани сайтове или от малки производители. 


Количка (лятна)
Ако пътувате за отпуската и трябва да внимавате с багажа, вземете лятна количка за бебето (ако възрастта му позволява, разбира се). Летните колички са по-леки и заемат по-малко място в сгънато състояние. Лятна количка може да наемете предварително от сайтове за бебешки стоки под наем. Друг вариант е да купите втора употреба на място. Например – пътувате за лятната си отпуска в Китен. Проверете дали в сайтовете за продажби няма пуснати обяви за продажба на колички втора употреба от там или градовете наоколо. Така ще спестите много място в багажника на колата, но няма да се лишавате от удобството на този превоз,когато сте с малко дете.

Слингове и ергономични раници
Ползването на кенгуру, слинг или шал все още е сред горещите теми при майките. Всеки от начините има своите плюсове и минуси. Ако точно поради тази причина до момента не сте закупили нито едно, но ви предстои екскурзия или излет, на която искате да вземете и бебето, опитайте с нещо под наем. Добре е да наемете избраното няколко дни предварително, за да поносите детето по този начин и да прецените дали ви е удобно. Слинговете и шаловете се връзват по различни начини. Ерго раниците могат да се носят както на гръб, така и отпред. Разберете кое от тях ще бъде най-удобно както за вас самите, така и за бебето ви.
Ергономичните раници се предоставяни с предпазители на презрамките (т. нар. подложки за смучене), тъй като на тази възраст децата обикновено пъхат всичко в устата си. При наемане се дават чисти и изпрани с нетоксичен и екологичен препарат подложки. Тези варианти са изключително подходящи за разходка с детето в планината. Цената зависи от модела и е около 20 лв. за седмица.

Везна за мерене на бебето
При бебетата е от особено важно значение информацията точно какво количество храна поемат. И ако приемането на адаптираното мляко с шишето е абсолютно видимо, то при кърменето не е така. Начинът да разберем колко е консумирало детето е меренето му на везна преди и след хранене. Това се практикува и в родилните домове.
Електронните везни за бебета обаче не са нито евтини, нито малки, т.е. за да следите тази информация, трябва да вложире средства, а и да имате място къде да разположите уред. Той ще ви е нужен само няколко месеца.
Много удобен вариант е да вземете везна под наем. Предлагат я почти всички по-големи магазини за детски стоки.
Цените са според периода на ползване. Колкото по-дълъг е той, толкова по-ниска е цената. В зависимост от марката, може да похарчите от 5 до 10 лв. за наем от една седмица. Обикновено се оставя и депозит, който е равностоен на пълната цена на везната или на 80% от нея.