Ако наскоро сте родила, най-вероятно цялата ви енергия е насочена към вашето бебенце. В периодът, когато се борите с все още неотминалата тежест от бременността и с умората от грижите по детето, често се случва да започнете да гледате на съпруга си като на приятел, с когото някога сте делили леглото си. Любовта от страстна преминава в платоническа.

И никой не може да ви обвини за това. С новия член на семейството идват и многобройни ангажименти, които поставят партньора ви на заден план. Все пак не трябва интимността да бъде последното нещо във вашия списък с приоритети. Моментите на близост са важни, за да поддържате връзката си силна, докато свиквате с ролята на майка. Те също ще ви помогнат с течение на времето да съживите страстта в интимния ви живот.

  • Забравете за килограмитенатрупаното по време на бременността тегло е голям проблем за повечето жени. Тези допълнителни килограми са убиец както на самочувствието, така и на сексуалния живот. В такива моменти е добре да си припомните, че това е нещо нормално, което се случва на всички майки и не бива да се превръща в бариера между вас и съпруга ви.
  • Не пропускайте да си почиватеколкото и да искате да бъдете по-интимни с партньора си, ако сте изморени, сексът ще бъде последното нещо, което ще ви дойде на ум. Освен това недостатъчният сън намалява либидото. Така че използвайте времето, в което бебето спи, за да си починете.
  • Започнете отново да излизате с половинката сибез значение колко сте заети, веднъж седмично трябва да отделите по няколко часа само за вас и съпруга ви. Помолете вашата или неговата майка, или ако имате сестра се обърнете към нея, да се погрижи за детето, за да можете вие да излезете. Няма значение как ще прекарате времето (разходка, обяд, кафе или кино), важното е отново да сте насаме.
  • Организирайте си „среща” в къщитрябва да умеете да използвате свободните си моменти. Когато любимата ви рожба заспи след хранене, имате на разположение няколко часа, които можете да прекарате с половинката си. От време на време се отдавайте на изкушението да се търкулнете в леглото и да си поговорите на четири очи или да се погушкате пред телевизора. Дори и половин час е достатъчен, за да си покажете взаимната привързаност. Ако го правите, вероятността да пожелаете да бъдете по-интимни с партньора си.
  • Гледайте филм или играйте някаква игра - няма по-добър начин се разтоварите от това за малко да се „изключите” от реалността. Направете пуканки и седнете прегърнати пред телевизора, за да гледате любимия си филм или най-новия хит. Можете и да играете някаква забавна игра, която ще ви разсмее – смехът е доказан афродизиак.
  • Създайте мили семейни ритуали – когато климатичните условия го позволяват, излизайте на разходка със съпруга и детето си. Физическата активност ще ви помогне да се чувствате по-добре, да свалите излишните килограми и ще можете да поговорите с половинката си.
  • Намерете време за себе си – не правете всичко абсолютно сами. Прехвърлете част от грижите за бебето на вашия партньор. Така ще имате възможност да полегнете, докато той сменя пелените на детето или да отидете на фризьор, докато двамата се занимават у дома. Невероятно е колко положително ще се отразят тези моменти на самочувствието и релаксацията ви. А когато сте щастливи и доволни, отново ще потърсите прегръдката на любимия.