В живота на всяка жена, рано или късно, идва моментът, в който се омъжва. Някъде между първата целувка и годежа, всяка една от нас е изправена пред предизвикателството да се запознае със семейството на нейния избраник. 

Тогава се срещаме с майката на младоженеца – Свекървата с главно С. Авторитетна личност, която иска най-доброто за своя син. С право. Затова е от особено значение да спечелите нейната симпатия, за да си осигурите хармония в бъдещото ви семейство.

Затова ви предлагаме няколко начина, чрез които безапелационно ще се превърнете в любимата снаха.

Първото впечатление е изключително важно. Когато сте лице в лице с родителите на вашия избраник, постарайте се да бъдете естествена. Дръжте се възпитано и не пропускайте при всеки удобен случай да изтъкнете вашите добри черти, като целеустременост, трудолюбие, амбиция. А защо не и вашите постижения в областта на образованието и кариерата. Но не се прехласвайте, защото рискувате да ви приемат за прекалено самовлюбена и за самохвалка.

Комплименти
Не говорим за лицемерно отношение към майката на вашия настоящ или бъдещ мъж – не! Не бъдете ласкателка, само и само за да й се харесате. Проявете отношение и разбиране към нейните вкусове и предпочитания, но в никакъв случай не демонстрирайте фалшив възторг и лицемерие.

Умерено с ревността
Внимавайте с проявите на ревност. Майките не са особено очаровани, когато някой друг ограничава и потиска свободата на синовете им. Дори да сте ревнива и да имате основателна причина да бъдете ядосана, не го демонстрирайте. Избягвайте скандали и сблъсъци, особено пред майка му. Опитвайте се да говорите спокойно и да обяснявате гледната си точка с класа – като истинска дама.

Запазете дистанция
Въпреки всичко е добре да поддържате разумна дистанция с бъдещата ви свекърва, която по един или друг начин ще се старае да навлиза все по-навътре в отношенията ви с мъжа ви. От друга страна редовното ви присъствие около нея би могло да я наведе на мисълта, че сте неспособна да изградите семейство без нейна помощ. Това не означава, че трябва да я отбягвате. Поддържайте баланса със седмично посещение у тях или гости у вас.

Не премълчавайте добрите му качества
Възползвайте се от времето, което прекарвате насаме с майка му, за да изразите своето възхищение към нейния си – неговите качества, таланти и способности, които ви карат да го обичате повече с всеки следващ ден. Досещате се, че изказаното от вас ще бъде предадено и на вашия възлюбен – което е положителна точка за вас.

Не отказвайте съвет
От време на време търсете съвет и от майката на избраника ви. Без значение е дали ще се вслушате или не. Истината е, че от хора с по-богат житейски опит винаги може да се научи нещо полезно. Допитвайки се до нея ще покажете, че не сте саможива и че като всеки друг имате нужда от подкрепа. Една майка винаги се стреми да помогне.

Усмивката
Когато сте в компанията на майка му, се старайте да бъдете усмихната и във ведро настроение. Ако сте тъжна или унила, не го показвайте – поне в началото. Има вероятност бъдещата ви свекърва да си помисли най-лошото: че сте болна, че не сте щастлива със сина й и др.

Истината и само истината
Преди всичко, наистина обичайте сина й. Защото ако е така, никой не може да ви обвини в лицемерие и защото няма по-голяма радост за една майка от това да види сина си щастлив.