Според специалистите педиатри, ако през определен период от време предлагаме различна вода на нашето мъниче, бихме констатирали предпочитанията му към някоя от тях. И напротив, ако дълго време сме свикнали бебето си с дадена вода, по-трудно бихме предотвратили опасността от отказ към новата. Ето защо е хубаво смяната й да бъде по-честа.

Макар мнението на детските лекари

относно подходящия вид вода за бебето да е многопосочно, то в общи линии не е противоречиво. Някои от тях препоръчват преварена чешмяна, други – изворна, одобрена от Българската педиатрична асоциация, трети – същата тази изворна, но задължително преварена преди консумация (ако се касае за бебета в периода от раждането до навършването на 6 месеца). А има и такива, които държат на филтрираната вода. Единството в препоръките на педиатрите е обединено в становището, че водата трябва да бъде чиста, ниско минерализирана и непрестояла.

Това, което всички те ни предупреждават

още е, че не бива да се прекалява с преваряването на водата – в резултат се получавало вода с нежелано голяма концентрация на минерали.

Каква вода предлагате на вашето мъниче и смятате ли, че тъкмо тя е най-подходяща за него? Предпочитате ли да я разнообразявате или не? Колкото и тривиално да ви звучат подобни въпроси, убедена съм, че не са маловажни.

Коментарите ви биха били полезни за всички нас...