Как се казва вашият Герой от приказките:

Ивелин Кичуков

Приказката

Той е основателят на фондация „Ейнджълс”. Чрез нея Ивелин Кичуков е помогнал на над 2000 деца от социалните домове в България - чрез програмите на фондацията, чрез лични средства и време. Той не само е поставил основите на организацията, но и учавства дейно в реализирането и протичането на всеки един процес. Кампаниите, по които работи ежемесечно, са свързани именно с огромното му желание да вижда едни по-усмихнати, лъчезарни деца.

Всеки месец чрез фондация „Ейнджълс” Ивелин Кичуков дарява хранителни продукти и риба, дрехи и играчки за децата. Желанието му е обаче не само да помогне и дари най-необходимото, а да спомогне за развитието на децата в домовете за правилното им израстване чрез програми като:

„Играчки”

Част от щастливите детски спомени на всеки от нас са свързани с моментите, когато е играл с приятели или със своите играчки. Огромна част деца от институции или соцално слаби семейства, поради една или друга причина, нямат възмост да имат такива спомени,  защото финасовите средства, отпускани от държавата, за тези институции едва достигат за основните им разходи, а какво остава за лукс, какъвто са играчките. Играчките са важни за развитието на умствени, моторни и социални умения на децата, те са инструмент, който им позволява да научат важни неща за заобикалящия ги свят, по начин, който те разбират. Поради това фондация „Ейнджълс” създаде програма „Играчки”, които дарява на дечицата от социалните домове.

”Знание”

Има за цел да осигурява възможността на деца от домовете в България да се обучават допълнително, като това ги прави конкурентоспособни. Давайки възможност на децата от социалните домове да изучават чужди езици, математика и други, фондация "Ейнджълс" спомага за тяхното равностойно израстване наред с техните връстници.

Ивелин Кичуков, чрез програмите и акциите на Фондация „Ейнджълс”, заражда чувство на социална ангажираност и дълг в децата на България, като им дава възможност да участват в акциите, да дарят, да бъдат съпричастни и отговорни от детска възраст. Поради желанието на г-н Кичуков не само да се дарява, но и да формира социална отговорност в българските деца, бяха създадени клубове ”Ейнджълс” в Габрово и Бургас, като предстои откриването на такива и в други градове на страната.

Номинацията е изпратена от Магдалена Влахова.

Разкажете ни за вашия Герой от приказката.