Хомеопатията е метод в медицината, който е предпочитан за прилагане по време на бременност и кърмене, заради изключително малките дози медикаменти, които се прилагат. Доказано е, че хомеопатичните препарати не вредят на майката и плода, както и на бебета, които биват кърмени.

Доайенът на българските лекари хомеопати у нас д-р Атанас Михайлов е давал успешно съвети на много хора, в това число бременни и майки, които кърмят, как да се справят с дадено заболяване чрез метода на природоориентирано отношение към здравето.

Ето какво посъветва д-р Михайлов кърмещите майки с грип и висока температура, разказвайки истинска история от своята практика, в интервю за btv.bg:

„Кърмачка с температура над 39,2 градуса вземала лекарства за спадане на температурата в продължение на 5 дни и нищо не станало. Вече мислила да спира кърменето. А аз казах никакво спиране”.

Той й препоръчал в рамките на 1-2 часа да изпие 2 литра чай от липа. Още по-ефикасна е комбинацията от липов и бъзов цвят. Междувременно се поставят две грейки – едната на стъпалата, а другата на кръста. Лягате и се завивате с 5 одеяла. По желание можете да приемете и 1-2 аспирина.

На другия ден жената ми написа, че й минало като с магия”, допълва д-р Михайлов.

Д-р Атанас Михайлов включва природосъобразния метод в практиката си от 1984 г., а започва да го пропагандира в масмедиите от 1988-89 г., когато вече е натрупал личен опит и има какво да сподели. В 25-годишната си лекарска практика и в публикациите си той се стреми да създаде активно, природоориентирано отношение към здравето.