Кой е Спондж Боб?

Винаги в добро настроение и почитател на силния шум (което доста дразни съседа му Сепия), жълтата квадратна гъба е главният герой на едноименния анимационен сериал, а отскоро и на официалното списание по него на „Егмонт България“. Спондж Боб е с големи сини очи и стърчащи предни зъби и живее в морски ананас в град Бикини Ботъм, Атлантическия океан. Освен да се впуска в забавни щуротии с приятелите си – розовата морска звезда Патрик и катерицата Санди, Спондж обича да лови медузи, да прави балони във всякакви размери, да си играе с домашния си любимец (морския охлюв Гари) и да се занимава с карате. Разбира се, в свободното си време, когато не работи като готвач в закусвалнята „Хрупкавият Рак“.

Какво ще открият малките читатели в списание „Спондж Боб Квадратни гащи“?



Междусъседски и всякакви други забавни истории или казано накратко – спонджотии, вицове, игри и много порести загадки. Също така най-различни любопитни факти, уроци и задачи. И не само това! Всеки брой на списанието съдържа и специален подарък играчка от Бикини Ботъм.

Най-новият трети брой на списание „Спондж Боб Квадратни гащи” ще може да се открие по местата за продажба на вестници от 16 юни. Кои са основните правила на пиратството, какъв е ефектът на новата колекция на Карл Лагерфиш, как човек може да разбере дали е истински майстор на абордажа и що е то съкровище? – разкрива единствено брой 3 на изданието. То съдържа още най-различни ефектни съвети за горещите дни, обичайните щури новини от Бикини Ботъм, забавни загадки и игри. А играчката подарък? Многолик Спондж Боб!

Освен от страниците на списание „Спондж Боб Квадратни гащи“, обитателите на Бикини Ботъм посрещат децата и от три увлекателни занимателни книги на „Егмонт България“. Кои са те? Ще разберете от текста по-долу.

Нощна смяна
Спондж Боб и приятелят му Сепия са нощна смяна в новата занимателна книжка с лепенки. Забавна история, страници за оцветяване и разгадаване на мистериозен код са сред задачите, които ще забавляват децата.



Смешки за гладници
Как се нарича салам в скафандър? Не знаете ли? Ще разберете от новата книга „Смешки за гладници“– саламандър! Изданието от 48 забавни страници ще сервира на малките читатели неустоимо вкусно меню от шеги. От него те ще научат как се нарича състезание по плуване на кюфтенца, защо Патрик се затвори в хладилника и какво смятат останалите домати за тези в кетчупа. И още много смешни спонджотии.

Смешки за таланти
Сподж Боб и неговите приятели от Бикини Ботъм знаят всичко за изпълненията на сцена. В тази книжка всеки от тях ще подели тайните на своя успех и ще разсмее децата (а и възрастните) с цял куп щури съвети и подводни шеги. Като например, знаете ли кое е най-чистото изкуство? Не? Тогава ще ви подшушнем – сапунената опера!