Конкурсът „Герой от приказките”, организиран от Национална мрежа за децата приключи. Вчера публикувахме и последните истории. Сигурни сме обаче, че благородните хора, които обичат децата и се грижат за тях, ще продължават да правят дела, заслужаващи номинации, награди и признания.

Какво следва?

Национална мрежа за децата учреди „Златната ябълка” – годишни награди за публични личности (политици, журналисти, обикновени хора и др.) и организации, които с работата си са допринесли към подобряване на живота и благосъстоянието на българските деца под 18 години.

Целта на наградите е да популяризира необходимостта от специално внимание към децата и спазването на техните права на всички обществени равнища, както и да поощрява добрите практики.

Победителят в конкурса „Герой от приказките” ще бъде обявен на 1 юни на галавечеря, посветена на децата. Мястото е Столичен куклен театър. На събитието ще присъстват представители на водещите неправителствени организации в България; институциите, свързани с децата; бизнес организации, фокусирани върху подкрепата на проекти за деца, както и представители от националните медии.