Есента е навън. Гъделичка ни ушите с падащи лица, вятърът флиртува с ръба на полата ни. Иска ни се да грабнем с шепи от жълтото и червеното на дърветата и да го изсипем в дома си. Бъдете сигурни, че това искат и децата ви – да ритат големите купи с листа в парка, да тичат под едни от последните слънчеви лъчи...

Защо тогава да не внесете малко от живописния сезон в детската стая? Ето няколко начина.

Сезонната промяна на интериора в детската стая внася свежест и разнообразие. Разбира се, трябва да внимавате какво точно променяте, защото само след няколко месеца, когато дойде зимата, а след това и есента, промяната няма да е актуална. Затова ви предлагаме няколко варианта да внесете есен в детската стая, която лесно може да „пуснете през прозореца”, когато зимата почука. Всички артикули може да намерите в най-големия портал за ръчно изработени стоки – etsy.com. Само напишете autumn в полето за търсене и пред очите ви ще се разлистят страници с красиви есенни идеи.

Ако се колебаете на какви цветове да заложите за промяната, ето една есенна палитра, която може да ви насочи.



Стикери на стената
Стикерите върху стените са златната среда между тапетите и детските драсканици с пастели и бои върху бялата латексова стена. Лепят се върху добре почистена повърхност. Може да ги поставите както върху стената, така и върху различни плоскости – гардероба, таблата на леглото и т.н. Ако ви омръзнат, просто ги отлепете внимателно.

Снимки: Etsy.com


Наниз от есенни листа
Докато сте на разходка в парка с детето, съберете заедно различни по цвят и форма листа. Когато се прибере у дома, забавлението може да продължи. Пробийте внимателно по две дупки от двете страни на основната жилка на листото и промушете през тях канап или конопено въженце. Може да поставите тази задача и на детето – нека то само избира как да подреди листата. След това вържете есенният гирлянд върху корниза, оставете го да виси свободно на закачалката за дрехи или на друго подходящо място. Това, че е участвал в събирането на листата, а после сте измайсторили заедно наниза, ще накара малчугана да се гордее със сръчността си и да пази направеното.

Меки кукли
Деца обичат да играят с кукли. Когато те са направени от текстил, са меки и безопасни. Такава кукла може да ушиете и сами – от стари парчета плат или дрехи, като използвате мек пълнеж. Ако не сте толкова сръчни, m.i.i.a., за която вече сме ви разказвали, може да го направи вместо вас.


Безопасни вази за късните есенни цветя
Ако искате да поставите събраните цветя във ваза в детската стая, е добре да използвате нечуплива. Децата се залисват в детски игри, тичат, не внимават и бутат всякакви предмети. Това може да се случи и с вазата. За да няма наранени и разревани деца и стъкла по земята, може лесно да превърнете стъклените бутилки в цветни и безопасни вазички, като ги увиете с мека прежда. Ето как. Използвайте есенни цветове – оранжево, жълто, зелено, кафяво. Това внася допълнителна топлина и уют в стаята.


Венец от филцови цветя
Тези есенни цветя може да направите на същия принцип, на който вече сме ви показвали как се правят рози от сатен. Изрежете различни по форма кръгове и пришийте един към друг в средата. В центъра може да поставите мънисто. Подредете цветята около венец от тел или дебел картон.



А когато навън е твърде студено за игри, можете просто да ги преместите вкъщи.

Снимка: lamaisondannag.blogspot.com