Две сестри. Една магия. И куп симпатични герои, които ще преобърнат света, за да върнат лятото в своята страна. Това е „Замръзналото кралство”, 53-ия пълнометражен анимационен филм на „Дисни”, дело на създателите на „Рапунцел и Разбойникът”. Какво трябва да знаете, преди да се отправите към киносалоните, за да преживеете вълшебната зимна приказка в цялата й мразовита красота? Сега ще ви разкрием...


Историята
>>

„Замръзналото кралство” е историята на две сестри – Анна и Елза. В нея има всичко – приключения, романтика и снежни човеци, но в основата си това е разказ за връзката между двете сестри. Анна и Елза живеят в Арендел – красиво кралство, заобиколено от вода. Анна е дръзка, твърдоглава, импулсивна и е най-оптимистичният и грижовен човек в кралството. Вратите на двореца са затворени за нея откакто е дете, така че тя е готова за приключения и може би за малко романтика. Сестра й Елза е родена с вълшебни сили и може да контролира лед и сняг. Тя трябва да крие своите умения през целия си живот. В нощта на коронацията й цялото кралство научава за необикновените й способности и тя бяга. Без да осъзнава, Елза освобождава вечна зима над Арендел, смразявайки всичко и откъсвайки кралството от останалия свят. Анна се отправя на мисия да открие сестра си и да спаси Арендел от вечната зима. Помагат й Кристоф, Олаф и Свен. Кои са те ли? Планинецът Кристоф е търговец на лед, който предпочита животните пред хората. До него винаги е най-добрият му приятел – верният елен Свен, който по характер е като лабрадор. А Олаф е добродушен снежен човек, създаден от Елза, който мечтае за летни дни и много слънце. И така, приключението за спасяването на замръзналите земи започва...

 


Любопитно
>>

Интересна подробност е, че историята в „Замръзналото кралство” отчасти се базира на класическата приказка „Снежната кралица” на Ханс Кристиан Андерсен. А Анна, Кристоф и Ханс, който е принц от съседното на Арендел кралство, са кръстени именно на прочутия писателя. Същевременно аниматорите на „Дисни” пътуват до Новрегия, за да пресъздадат нейната студена прелест на екран. После пък в студиото им докарват истински северен елен, за да се вдъхновят за създаването на Свен.

 


Книгите
>>

Интересно, нали? Но това съвсем не е всичко за „Замръзналото кралство”. От днес по вестникарските павилиони ще откриете илюстрованата книга от поредицата „Чародейства” с историята от филма заедно с официалното списание. Издават ги „Егмонт България”. Книгата е на специална цена от 4,99 лв. без списание и 7,89 лв. със списание. А от понеделник, 2 декември, търсете останалите издания „Замръзналото кралство” в книжарниците. Това са илюстрованата книга с лепенки „Мразовито приключение”, занимателната книга с лепенки „Игри в снега” и рисувателната книга „Ледени портрети”. Повече за книгите и официалното списание по филма ще откриете в интернет на адрес egmontbulgaria.com или във фейсбук страницата на издателството.

 


И така, не се колебайте – станете част от най-забавното снежно приключение на годината! Гледайте „Замръзналото кралство”. Пренесете се в Арендел и с книгите и официалното списание по филма на „Егмонт България”.