Снимка: GettyImages/Guliver PhotosДжесика Алба все още е сексапилна, въпреки, че напоследък не я виждаме да се появява във филми. Това е не защото тя не иска, а защото в момента е заета да изпълнява най-важната мисия в живота си – тази да бъде майка. И както казахме – тя продължава да бъде сексапилна и в тази си роля.

Направо можем да я наречем супермама, защото Джесика не само има две дъщерички, но и пише книга, предназначена за бъдещи родители. В нея тя ще сподели практични трикове и съвети, които тя самата е научила, грижейки се за 3-годишната Онър Мари и 8-месечната Хевън. А също и за своите методи за създаване на еко среда за отглеждане на децата в своя дом. Книгата се очаква да излезе на пазара през 2013 година.

От дълго време Алба води кампания за намаляване на количеството химикали в бебешките продукти. По-рано тази година актрисата създаде сайта Honest.com година, за да информира родителите какви продукти и химикали се използват в детските храни, пелени и аксесоари. Красавицата има и своя марка детски принадлежности The Honest.

Снимка: GettyImages/Guliver PhotosКакъв е нейният начин за здравословен живот, защо винаги носи шалове и кой е най-добрият съвет, който й е дала нейната майка относно майчинството – вижте интервюто на сексапилната Джесика за списание People.

Какво ще можем да намерим в книгата „The Honest Life”?
Всичко, което ще намерите в книгата съм научила на принципа проба – грешка. Съветите са практични и приложими в реалния живот. Не отглеждам органични зеленчуци в градината си, нито ги бера и храня след това семейството си с тях. Аз съм работеща майка, така че за мен беше по-лесно да използвам пелени за еднократна употреба. Давам най-доброто от себе си. Готвя на децата си органична храна, но не съм вманиачена. Всяка майка иска най-доброто за своите деца, но понякога е трудно и смятам, че много майки са залитнали повече по темата еко. Тогава къде е златната среда? Книгата ще бъде семпъл наръчник за малките неща, които можеш да направиш, и които ще доведат до голямата промяна.

Какво би посъветвала майките?
От декора на стаята до приготвянето на храна и рецепти за красота, които моята баба ми споделяше и които се намират в кухненския шкаф…, през пробата и грешката, аз открих някои полезни неща, които съм сигурна, че и другите са. И така – слагам ги заедно в много простичка, лесна за четене, цветна книжка. За пример давам какво обикновено слагат майките в помощната чанта за бебешки принадлежности. А всъщност изобщо имате ли такава? Може би просто носите по-голяма дамска чанта, вместо да купувате 50 помощни чанти за бебешки принадлежности, знаейки, че вашата дамска ще отива на всичките ви дрехи. А всъщност, знаете ли какво точно трябва да слагате в нея?

Снимка: Splash/Guliver Photos

Защо толкова често те виждаме да носиш шалове?
Аз слагам шалове, защото са аксесоар, който може да придаде завършен вид на всеки аутфит – не просто обличам дънки, тениска и маратонки, но и слагам един шал. Това естествено не е основната причина – ако бебето повърне или се напишка на тениската ми неочаквано, тогава мога да покрия белята с шала. Това всичко правя с идеята, че нямам време да се връщам до дома и да се преобличам, или пък да нося със себе си няколко чифта дрехи. Достатъчно е, когато знам, че съм взела за бебето.

Кога ти беше най-трудно?
Мисля, че по-голяма промяна изживях от това да нямам деца до това да се сдобия с едно. Най-трудната част е това, че не ти остава време за теб самата, защото продължаваш да искаш да прекарваш повече време с децата, но откриваш, че за теб остава много по-малко. Но открих, че всичко се свежда до организация на времето и в това да бъда колкото се може по-ефективна.


За или против израстването на децата с технологиите?
Хевън, все още е малка, но Онър Мари се занимава. Има някои игри и джаджи, с които й разрешавам да се занимава и да играе. Тя обаче предпочита да чете книжки, да рисува или да играе навън. Когато сме на ресторант винаги носим със себе си книжки, но понякога я забавляваме и с технологични джаджи. Просто се уверяваме, че таблетът е включен в режим „самолет”, за да не й вреди.

Разбираш, че си майка, когато…
Разбираш, че си майка, когато не можеш да заспиш!

Защо никой не ми каза, че …. по време на майчинството?
Защо никой не ми каза колко важно е да общуваш с други майки по време на майчинството. Сближих се с много други майки, с които станахме много близки приятелки и аз нямах никаква идея, че това ще ми бъде от огромна полза. Всички заедно се справяме с трудностите да бъдеш майка – много е приятно да знаеш, че има на кого да се обадиш в 2 часа сутринта, когато бебето ти има температура. Определено приятелството ми с други майки беше ключът за мен като родител.

Кой е най-добрият съвет, който твоята майка ти е дала?
Майка ми винаги ме съветваше да слагам новата пелена под дупето на бебето, преди да съм махнала старата. И така смяната става много по-бързо.

По-скоро властна майка ли си или оставяш децата сами да научават някои неща?
По-скоро съм от втория тип.

Снимка: GettyImages/Guliver Photos