Петъкът идва и всички мъже се радват, че ще могат да мачкат чаршафите по цял ден и да натискат дистанционното през целия уикенд. Настройката на нежната половинка обаче е друга. Тя се „радва”, че събота и неделя наближават, но не за да мързелува, а да направи това, за което не й е останало време през седмицата – да изчисти праха от мебелите, да изглади прането, да сготви нещо по-завъртяно от старите рецепти на баба и много други.

Но дали тази перспектива ни прави наистина щастливи? Най-общо можем да кажем, че съществуват два типа жени: домакините, които с удоволствие ще се развихрят в кухнята, в банята или над парцала и тези, които биха зарязали всичко и биха отскочили до някой от близките молове, за кафе с приятелка или просто биха се отдали на блажено нищоправене. Задълженията обаче не чакат и често се питаме - как да балансираме, за да не изостават домашните ни задължения, за сметка на обикалянето по магазини, козметични салони и прочие? Както и обратното, разбира се.

Отговорът, както обикновено, е много прост - планирайте. Изберете си съботата да е ден за чистене и за досадните домашни задължения. Комбинирайте - докато чистите, пуснете пералнята и сложете печеното във фурната. Докато подът съхне, можете да обърнете внимание на банята.  Така ще спестите време, като има голям шанс да свършите с неприятните задължения, доста по-рано от очакваното (стискаме палци!).

Всичко това е необходимо зло, за да си имате един ден само за вас и за онези неща, които наистина обичате да правите - неделята. Направете така, че тя да е вашият истински ден за релаксация, отмора и забавление, както и обикаляне, пазаруване, гримиране, прически, маникюр… Запомнете, че в този ден не трябва да спазвате никаква последователност на действията. А, и трябваше да започна с това, че  тук планирането няма никакво място!


Какво ще кажете сега? От кой тип сте вие?