На 29 май 2011 г. (неделя) в парка „Заимов” ще се състои истински детски празник. Всички родители и техните деца ще могат да участват в занимателната програма, включваща игри, състезания, фокуси, танци, песни, рисуване, много музика, награди и изненади. Началният час, в който можете да се присъедините е 11.00 ч.

Идеята на инициативата "Празник в парка" е да популяризира сред малчуганите различните школи и занимални, в които малките сами да изберат с какво да се занимават на открито. Неделното събитие ще помогне и на родителите да преценят в коя насока да подкрепят талантите на децата си.

Спортно-развлекателното и образователно събитие за децата ще премине под патронажа на Столична Община, съвместно с Район Оборище и частни столични фирми.

Какво да очаквате в „празничния” ден

Школи по актьорско майсторство, танци, рисуване, пеене, поп и джаз за деца, различни спортове и др. ще представят дейността си на малки щандове, разположени в „празничната” зона.

Забавна програма за децата

Кътове за децата (школи за сценични и изобразителни изкуства)
Детски хор
Спортни танци
Поп и джаз за деца
Шествие с маски

Спортни мероприятия в този ден

На състезателно трасе за вело надпревара и поле за бадминтон малчуганите ще мерят сили самостоятелно или в отбор, а на асфалтови „пана” те ще покажат таланта си в рисуването. Разбира се, жури ще оценява и раздава наградите.

От сцената ще пеят, свирят и танцуват

Акордеонен състав „Квартет КОРД”, вокални групи „Щурче”, „Пим-Пам”, „Дъга”, „Какао”, танцови школи „Памбос”, „Дежаву”, „Блясък”, “New X”, „Киви”, шоу „Илюзионисти”.