Продължение…

Дишайте чист въздух
Излизайте редовно на разходка за да набавите на организма чист въздух. Комбинирайте 2 в 1 – разходка с чист въздух. Доказано е, че няма да ви навреди. Освен това ако времето е хубаво и има слънчице, то тогава ще направите неочаквано добра комбинация – тялото ви ще синтезира и по-големи количества витамин D, който е много важен за бебока. Това няма как да не ви накара да се почувствате добре и тонизирана.

Набавете си желязо
Храните богати на желязо също ще ви събудят, а и така ще набавите важни хранителни вещества за вашето бебе. За да засилите ефекта, комбинирайте и с храни богати на витамин C – портокалов сок, домати, лимони, киви. Те ще помогнат на бебето да абсорбира по-лесно желязото. Ако се чувствате преуморени, това може да е симптом за недостиг на желязо, така че ще трябва да се консултирате с вашия лекар да не би да имате анемия.

Набавете си и протеини
Добре е да консумирате храни с ниско съдържание на мазнини, но богати на протеини. Ако пропуснете тези важни за тялото ви вещества ще се чувствате дори още по-изморени. Пилешкото месо е добър източник на витамините B6 и B12, които играят важна роля за преработването на хранителните вещества в енергия.

Бицепси за бебето
Имате цели 9 месеца за да направите здрави бицепси, които ще са ви от полза в грижите за новороденото след това. Има и още една причина да използвате гирички: това ще повдигне настроението и ще увеличи енергията. Експертите твърдят, че силовите тренировки по време на бременност са безопасни, но специалистът по фитнес Елен Барет, цитирана от ivillige.com, препоръчва вдигането на по-леки тежести до около 1-2 килограма.

Кафето…
Понякога нищо не действа толкова ободряващо, както чаша кафе или чаша кола. Ново изследване показва, че консумацията на 200 мл. кофеинова течност на ден е безопасна. Ако все пак се притеснявате, по-добре обсъдете въпроса в вашия гинеколог.

Йогата
Вече сме споменавали колко полезна е йогата за бременни. Освен че подготвя физически тялото за настъпващите промени по време на бременност, тя може да спомогне и за това да увеличите енергията и силите на тялото. Дишането и издишането ще помогнат за увеличаването и на приема на въздух в организма.

Охладете се
Точно както скачане в студен басейн в горещ ден, да напръскате лицето си хладка вода ще ви освежи изведнъж.