Чудели ли сте се защо тийнейджърите толкова често отказват да излязат и да изхвърлят кофата с  боклука или да чистят градинката пред блока? Не, не е от мързел. В повечето случаи се притесняват от неугледния си външен вид, докато чистят. Няма как за тази дейност да си с най-новите си дрехи и готини обувки. За сметка на това обаче винаги съществува риск, докато си с рошава коса, стар анцуг и яке, омазано с трева и пръст, да минат твои съученици или момчето, което харесваш, и да се позабавляват на твой гръб с външния ти вид.

Всъщност, щом може и вълкът да е сит, и агнето да е цяло, значи може да сме красиви и докато чистим.

Гумени ботуши

ботуши

Независимо дали вали, или не, гумените ботуши са чудесен избор за чистенето навън. Разбира се, едва ли ще се чувстваме или ще изглеждаме красиви в обикновени рибарски гумени ботуши в зелен цвят. Но веселите и оригинални модели на съвременните гумени ботуши ще ни създадат и добро настроение, и добър външен вид. Някои модели имат толкова екстравагантен дизайн, че приковават всички погледи и никой няма да погледне към не до там хубавата ви прическа, например.

Изберете си такива от тънка гума и с ниски грайфери. Останалите се оказват доста тежки. Ако прекарате повече време в чистене на градинката поред блока, ще се почувствате некомфортно, а вечерта може да си легнете с мускулна треска на краката.

Гумените ботуши са добър избор, ако вали или работите в градината, защото не пропускат вода, а пръстта се почиства лесно от гумата.

Комбат панталон

панталон

Тези модели са изключително удобни за екскурзии, разходки и всякакви дейности, свързани с излизане сред природата, защото са с много джобове, в които да си носите всичко необходимо. Ръцете ви ще са свободни, защото телефон, ключове и документи ще са прибрани на сигурно в джобовете. Изберете си цвят сиво, зелено или каки. Камуфлажният дизайн също е много подходящ. Върху тези цветове мърсотията личи най-малко.

Дъждобран

dujd

Ако има изгледи да превалява, докато сте навън, вземете дъждобран, за да са свободни ръцете ви за различните дейности.

Дъждобраните също могат да са моден аксесоар, не само да пазят от дъжда. С тези, които са от тънък найлон, се работи по-лесно, защото са меки и гъвкави. Но те са и по-обикновени не предлагат богата цветова гама или по-различен дизайн.

Дъждобраните якета предпазват и от дъжд, и от вятър. Кройката и дизайнът им са много по-разчупени и интересни. Имат джобове с копчета тик-так, връзки, и др. В най-ярки цветове - патешко жълто например, са дъждобраните, които носят моряците. Ако комбинирате зеления комбат панталон с жълт дъждобран ще сте като стръкче цвете на полянката.

На плитки или с пръчка в косата

plitka

За да се чувствате удобно, докато почиствате или вършите друга работа в градинката, вържете дългата коса. С две опашки или на плитки бързо ще се сдобиете със свеж и закачлив вид. Ако не сте се подготвили предварително и нямате ластик или шнола под ръка, може да използвате всяка случайно попаднала ви пръчка. Нужно ви е само парче от около 15 см. Хването косата си на опашка, завийте я на охлюв и промушете пръчката, така че да го захване и да го прикрепи към главата.