От пепелта на погубения свят се е родил нов. Тези, които са останали живи, са променени. Някои за добро – сдобили са се със свръхчовешки сетива, докато други за лошо – развили са апетит за човешка плът. Трансформиралите се в ловци на хора дебнат за плячка... млади, въоръжени и гладни.

Седемнадесетгодишната Алекс е срещала зверовете и не би се поколебала да убие, за да се защити. Но когато един от тях, момче на нейната възраст, спасява живота й, съмненията започват да я разяждат. Възможно ли е душата му да продължава да живее в него, въпреки трансформацията? Алекс не знае отговора на този въпрос. Но и няма време да размишлява. Защото неудържима сила се надига и в самата нея...

BRAVO препоръчва: тийн бестселъри >>

Отзивите >>

Във финалните части от трилогията „Пепел” Илса Бик поднася на читателите зашеметяващ завършек, отвеждайки ги за последно в жестокия, постапокалиптичен свят, където никой не е защитен, а надеждата за спасение е далечна химера. Свят, в който от пепелта на разрухата, са се родили чудовища. 

 

Преведени на над 10 езика, книгите от трилогията „Пепел” убедително печелят сърцата на хорър феновете в целия свят. „Брутален, шокиращ и изключително въздействащ”, пишат за финалната част в Horn Book. „Изпълнен с екшън, напрежение и неочаквани обрати достоен завършек на една впечатляваща трилогия”, допълват от Booklist.

Бестселърите на 2014 >>

Авторът >>

Илса Бик е психиатър, магистър по литература и киноизкуство, бивш майор от Военновъздушните сили на САЩ и понастоящем писател. Носител е на множество награди за своите кратки разкази и романи. Днес писателката живее със семейството си и няколко пухкави домашни котки в провинцията на Уисконсин.

Посетете я онлайн