Искате да въведете детето в света на откривателството, да ангажирате вниманието му и да дадете отговори на най-различни въпроси, които вълнуват въображението му? Тогава новата колекция от меденосладки енциклопедии на „Дисни” от „Егмонт България” е тъкмо за вас. Тя ще го запознае с огромното разнообразие от растения и животни, с които споделяме планетата, по един наистина увлекателен и достъпен начин.

Изданията в колекцията са дванайсет на брой и са подходящи за деца в предучилищна и ранна училищна възраст. На страниците им малките читатели ще бъдат посрещнати от Мечо Пух и неговите приятели от Голямата гора. Любимите герои ще запознаят малчуганите с безбройните чудеса на природата и невероятните създания, които населяват земята. Същевременно пъстрите фотографии, които съпровождат любопитната информация във всяка една от книгите, ще им помогнат да я възприемат още по-бързо и лесно.

Първата енциклопедия – „Морските обитатели“, вече може да се открие по местата за продажба на вестници и списания на специална цена от 4,99 лв., а с вестник струва 5,89 лв. Всички останали книги от колекцията ще могат да се закупят за 7,99 лв. или 8,89 лв. с вестник. Енциклопедиите ще отведат децата на едно незабравимо пътешествие през животинското и растителното царство, горите и пустините, водата и сезоните, небето и земята. Малките изследователи ще наблюдават и изучават насекоми, птици, риби, влечуги и бозайници и ще осъзнаят връзката си с природата. Симпатичните герои от Голямата гора ще ги въведат по достъпен и забавен начин в света на удивителното откривателство. Пух ще споделя своята почуда, докато изследва видовете животни и природата. Тигърa ще представя страхотни и удивителни факти. Прасчо ще подканва малчуганите да прилагат новите си знания с красиво илюстрирани занимателни страници, а Ру ще задава на Кенга простички въпроси и ще открива изумителни факти.

Следващото издание в меденосладката колекция е „Птиците”, на пазара от 2 октомври. Това е книгата, която ще срещне малчуганите с какви ли не пернати приятели – от мъничкото колибри до грамадния щраус. Следват „Бозайниците“, „Влечугите и земноводните“, „Насекомите и паяците“, „Горите“, „Пустините“, „Водата“, „Сезоните“, „Растенията“ и „Небето“. Последната енциклопедия – „Земята“, излиза на 11 декември, и тя ще запознае децата отблизо с тайните на пясъка, скалите и почвата.



Успяхме ли да привлечем вниманието ви? Тогава не се колебайте! Съберете колекцията от дванайсет меденосладки енциклопедии и зарадвайте детето. Тези чудесни многоцветни книги ще му дадат нови и полезни знания и ще го увлекат да научи всичко за безбройните чудеса на природата.

******************************************************

Приказки за спящи красавици

У дома имате малка принцеса, която обича да заспива с приказките за Снежанка, Пепеляшка или Малката русалка? Зарадвайте я с новата книга на издателство „Егмонт България” и няма да съжалявате. „Приказки за спящи красавици” е очарователна колекция от девет истории, която ще отведе детето на вълнуващо пътешествие из страната на приказните сънища. Книгата е с твърди корици, разкошни пъстри илюстрации и любимите принцеси на „Дисни”. А сега да надникнем във всяка една от историите...

Заслужен подарък

Първата вълшебна история от книгата разказва за принцеса Аврора, която има рожден ден. Майка й, кралицата, й е подготвила специална изненада. Аврора ще получи възхитителна корона, която по традиция всяка принцеса в царството получава на 17-тия си рожден ден. Но първо трябва да отговори на три гатанки. Добрите орисници Флора, Фауна и Лъчезарна ще й помогнат да се справи със задачата.

Приказна сватба

Мечтите на Пепеляшка са на път да се сбъднат. Предстои сватбата й с царския син и новият й живот съвсем скоро ще започне. Първо обаче трябва да планира венчавката, а Пепеляшка няма ни най-малка идея откъде да започне. Ще успее ли да се справи с много задачи, малките читателки ще научат от втората вълшебна история в книгата.

Истинска любов

Джинът се завръща от околосветското си пътешествие, за да гостува на приятелите си Аладин и принцеса Ясмина. Принцесата забелязва, че е тъжен и го пита на какво се дължи това. Оказва се, че въпреки страхотното пътуване джинът се чувства самотен и иска да намери някого, с когото да сподели живота си. Ясмина решава да му вдъхне кураж, като му разкаже историята как тя среща истинската любов.

Тиана, хрътката и алигаторът

Господин Лабюф и дъщеря му Шарлот се отправят на вечеря в „Дворецът на Тиана”. Двамата обаче не знаят, че кучето им Стела неволно ще ги придружи, заспало на задната седалка на колата им. Стела намира приятели в кухнята на ресторанта, където получава какви ли не лакомства. Но как ли ще мине срещата между нея и алигатора Луис?

Подводни мечти

Петата очарователна приказка от книгата разказва за Малката русалка Ариел, която пази най-различни предмети от човешкия свят в тайна пещера. Рибката Флаундър й подарява статуя на принц Ерик, която Ариел наскоро е спасила от удавяне. Ракът Себастиан не е никак щастлив, но това не спира русалката да мечтае, че някой ден ще се омъжи за Ерик.

Необичайна сутрин

Снежанка приготвя закуска в кухнята една слънчева сутрин. Джуджета обаче не спират да създават бъркотии още от ставането си. Сдърпват се за кофа вода, оплитат брадите си и се претъркулват по стълбите в бързината да изпреварят другите до масата. Но Снежанка измисля начин да ги помири.

Трудно начало

Бел решава да положи усилия и да се сприятели със Звяра в приказката „Трудно начало”. Той също си дава сметка, че не се е държал учтиво и се опитва да се промени. Каната за чай, госпожа Порцелана, свещникът Светлик и часовникът Махалко ще им помогнат да намерят общ език.

Незабравим момент

Принцеса Аврора обожава да е омъжена за принц Филип, но животът в двореца е много по-различен от този, с който е свикнала. Предстои голям бал и Аврора е затрупана с множество задачи. Принцът решава да й разведри с разходка в гората, която

Голямото надбягване
Ариел се записва за ежегодното надбягване с морски кончета. Баща й, цар Тритон, не е никак щастлив, когато научава. Владетелят на седемте морете й забранява да се включи в състезанието, но Ариел намира начин да заобиколи забраната и да осъществи мечтата си.

Спечелете книгата „Приказки за спящи красавици”

Време е за новия конкурс, който организираме съвместно с издателство „Егмонт България”. Тази седмица имате възможност да спечелите прелестната колекция от вълшебни истории с любимите принцеси на „Дисни” „Приказки за спящи красавици”. Отговорете правилно на въпроса: „Как се казва принцът, превърнат в жаба, от „Принцесата и жабокът?”. Писмата с верните отговори изпращайте до 4 октомври [email protected], като не пропускате да напишете трите си имена, точен адрес и телефон за връзка. В конкурса участвате само с един верен отговор до октомври 2012 година. Името на един печеливш ще бъде изтеглено с жребий и публикувано тук.
 

Пожелаваме успех на всички!