Как се казва вашият Герой от приказките?

Иван Станчов

Приказката

Семейството на Иван  Станчов предоставя фамилната къща в морската градина на Варна, като създава център "Карин дом" преди 17 години.

Сега "Карин дом" е вероятно най-популярният в България Дневен център за рехабилитация и социална интеграция на деца със специални нужди и техните семейства.

Всяка година 150 деца на възраст от 3 месеца до 18 години идват за консултации и физиотерапия.  Проблемите на децата са многобройни - физически увреждания, умствени отклонения, сензорни проблеми, поведенчески проблеми, хиперактивност, аутизъм, а често и множествени увреждания.

Добрите практики в "Карин дом" имат и своите последователи в България – специалистите редовно обучават родители и професионалисти от страната, които работят с деца с увреждания. Защото с годините името на Карин дом става нарицателно – българската марка за развитие на деца с проблеми в подготовката им за един достоен независим живот.

А ето как г-н Станчов призовава хората да помагат:

,, Конфуций е казал: "Човек в криза трябва да изкачи Светата Планина, за да укрепи тялото и духа си."

Тази година „Карин дом” навършва 15 години, а аз на 1 април навърших 80. На моята 70-годишнина изкачих Мусала, най-високият връх на Балканите – 2925 м. Водач ми беше моят стар и луд приятел, създателят на Adventure Plus, Миро Нанков. През целия път той се тревожеше дали ще се справя! „Добре ли си, мога ли да ти помогна?” Всъщност това беше добра разходка и ние успяхме.

Тази година планираме да изкачим три върха с Миро и Adventure Plus (Общо 10 033м):

Целта на тези спонсорирани изкачвания е да изградим нов физиотерапевтичен център и да разкрием дарителски фонд за „Карин дом”.

Из съчинението на Ралица Димитрова - 2 "в" клас, ОУ "П. Р. Славйков''-гр. Варна.

,В тази история се разказва  за  добротата  на един човек  който  е сторил  много за "Карин дом". Аз наричам този дом рай .

Има различни деца в този дом,  някои са палави, други -послушни, но на всички трябва да се  помага.
Така ни учи господин Станчов.