.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Богоявление e!

Евгений Милов | преди 1 година
Богоявление
Снимка: iStock
Йордановден е третият по значимост християнски празник

Православната църква празнува днес Богоявление – третият по значимост християнски празник през годината и един от дванайсетте Господски и Богородични празници, известен още с имената Йордановден, Кръщение Господне, Кръстовден, Водици и Водокръщи.

Библейската легенда гласи, че когато на този ден Исус Христос е кръстен в река Йордан от Йоан Кръстител, небето се отваря и Светият дух слиза върху Христос във вид на гълъб, а от небето се разнася глас: "Този е моят възлюбен син, в когото е моето благоволение". 

Поверията гласят, че ако на Йордановден времето е студено и сухо – годината ще бъде добра и плодородна. Замръзне ли хвърленият във водата кръст – годината ще бъде здрава и плодовита.

Въпреки обичайния за сезона студ младежите скачат във водата, за да извадят кръста – вярва се, че този, който е извадил кръста от водата, ще бъде здрав и щастлив през цялата година.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?