Тя е Антония, на 33 години, майка на 3 деца – Тарик (8 г.), Илияс (4 г.) и Лейла на (2 г.) Живее в Монреал, Канада, където майчинството е само 1 година. Това налага да се върне на работа, когато Лейла е на 10 месеца. В момента работи в отдел „Планиране” в голяма модна компания.

Тези 365 дни за мен бяха една много уморителна почивка.

Определено не бях готова да се върна на работа. След второто ми майчинство нямах търпение да се върна, но след третото, тъй като знаех, че ми е за последно, сякаш исках да продължи по-дълго. Първият ми работен ден мина прекрасно - колегите ме посрещнаха с усмивка и ми помогнаха да се завърна безпроблемно към ритъма на работното ежедневие.

Когато съм вкъщи с детето, се опитваме да поспим повече, но обикновено до 8 вече сме станали. Закусваме, планираме деня. Трябва да вместим пазаруване, чистене, спортовете на батковците и малко отдих в много малко време. Летните месеци са кратки и се опитваме да направим по едно по-голямо излизане всеки уикенд - зоопарк, басейн, ферми, плаж и т.н.,  понеже през зимата не можем да планираме толкова излизания на свеж въздух. През уикенда децата нямат час на лягане. Гледаме филми заедно вечер.



Когато съм на работа се събуждам в 6. Мъжът ми вече е станал и е направил закуската за децата. Двамата приготвяме големите батковци за излизане и той тръгва с тях в 7, за да ги остави на училище и в градина. Аз събуждам малката и приготвям себе си и нея за излизането към 8 ч., Оставям я на градината и към 9 съм на работа, което продължава до 17 ч.). Трафикът в Монреал е много натоварен. След 17 часа ми отнема около 40 минути, за да стигна в градината. Мъжът ми обикновено приготвя вечерята. Къпем децата заедно или който е свободен в момента. В 8 часа всички си мият зъбките. Опитвам се да им чета, когато не съм тотално уморена. Може би 3 вечери през седмицата им чета приказки.

Завръщането на работа за мен беше начин да запазя здравия си разум. Не бих могла да стоя вкъщи с децата. Работата ми дава възможността да се чувствам цялостен човек.

Твоят съвет към майките, на които предстои да се завърнат на работа:
На децата им е много по-интересно в градината, където са сред свои връстници. На нас, майките, ни е много по-трудно,  децата свикват  бързо с промените и новите обкръжения.