Понякога жените не искат да имат деца и в своето бъдеще не виждат място за малки калпазани. Тяхно решение е продиктувано от липсата на време, отдаване на работата, не изпитват нужда да създадат поколение или простата причина, че не се виждат себе си с дете на ръце и да бъдат в ролята на майки. Редица хора с възмущение се обръщат към тях с множество доводи, защо трябва да имат деца. Това решение се приема като егоистично и противоестествено. Но всеки има правото на избор.

Ето и най-често изтъкваните причини, когато хората разберат, че не искате дете:

1.„Трябва задължително да го направиш! Това е благословия.”
Да отглеждате домашен любимец също е лъч светлина в ежедневието, но някои хора не обичат да се грижат за другите и да променят навиците си.

2.„Един ден ще си промениш решението”
Това е сред най-често повтаряните реплики. Мнозина смятат, че когато една жена забременее и се докосне до своето бебе, ще го обикне и майчинските инстинкти в нея ще се разбудят. Никой не ви познава по-добре от вас самите. Не може да се насажда дадена идея просто, защото така е прието и всички останали го правят. За да се стигне до подобно решение – човекът определено има своите лични доводи.

Даряване на стволови клетки - Благородна кауза или борба с процедурите >>

 

 

3.„Какво ще правиш, когато остарееш?”
Купонът за някои хора никога не свършва. Често жените, които не искат деца, желаят да пътуват, да се забавляват, да експериментират с различни култури и вярвания. Ако обмисляте цял живот да прекарате на пътя и не може да се установите в един град за постоянно – може би децата не са вашето признание.

4.„Все ще намериш начин да си го позволиш. Няма от какво да се страхуваш.”
Тази причина е доста нелепа. Много младежи имат деца веднага, след като завършат средното си образование – начин винаги има, но стига да не липсва желание. Ако една жена иска дете, то пречки като пари, пространство и време могат да бъдат преодолени.

Най-евтините игри за най-щастливите деца >>

 

5.„В един момент ще съжаляваш, че нямаш деца.”
Има жени, които смятат, че е по-добре да съжаляват в даден момент, че нямат деца, отколкото да съжалят, че имат и да не им дадат необходимата обич и внимание.

6.„Никога няма да познаеш щастието да бъдеш родител”
Едва ли е единственото нещо, което ще изпуснете. За някои хора майчинството е по-скоро пречка към щастието и към това да изразяват себе си.

4 забранени теми при разговор със самотни майки >>

 

 

7.„Това е добре за теб. То е напълно естествено”
Всяка жена знае най-добре какви са целите и предпоставките й. Взимането на такова решение е важна стъпка, която е обмислена доста внимателно.

8.„След като тялото ти може да го понесе, защо не искаш дете?”
Всеки си има своите причини. В крайна сметка „мисията” на жената не е само да създаде поколение.

Психологически аспекти на женския стерилитет >>