Готови ли сте?

#Колело на забавлението
Набавете си голямо колело на забавлението. Идеята е като го завърти някой от младоженците, то да се спре на надпис със заръка, която трябва да бъде изпълнена на мига от този, който е завъртял колелото. Посланията например могат да звучат така: "Целунете булката/младоженеца", "Покажи ни най-добрия си танц, на който си способен", "Изберете няколко двойки от гостите, които да се целунат" и т.н.

#Познайте гостите си по снимките им
Направете снимки на гостите си на сватбеното парти. След това ги поставете на обща голяма поставка и им ги раздайте, като се опитате да разпознаете лицата на присъстащите гости с тези от снимките им.
#Пинята, или нека да валят бонбони
Пинятата представлява многоцветен контейнер, направен от папие-маше, чиято вътрешност се пълни с разнообразни бонбони, малки плодове, хранителни продукти или играчки. Окачва се на въже и виси от дърво, таван и др. Целта е да бъде счупена с пръчка от булката, чиито очи са завързани, и да се съберат бонбоните или другите пълнежи от вътрешността на пинятата.

#Състезание по пиене
На маса се нареждат едни срещу други двойки мъж и жена, като в началото застават самите младоженци. На масата пред всеки е поставена чаша с алкохолно питие. Всяка от двойките последователно се състезава кой пръв ще изпие напитката – този, който свърши пръв, ще контролира семейния бюджет. Първи започват младоженците.

#Игра с балони
Надуват се 20-25 балона с бележка във всеки един, в която е написано обещание, свързано с бъдещия семеен живот. Например: "Обещавам, че ще правя закуска", "Обещавам да те водя на ресторанти", "Обещавам да те нося на ръце", "Обещавам да си мълча пред майка ти", "Обещавам да хвърлям боклука", "Обещавам да мия чиниите", "Обещавам да съм до теб и в радост, и в болка", "Обещавам да те направя най-щастливият човек на света" и т.н. Въпросите могат да бъдат най-различни в зависимост от вашето предпочитание и въображение. Младоженците се редуват да пукат балоните и да четат на глас обещанията.

#Игра на Дженга
Дженга е игра, при която трябва да се построи на максимално висока кула от дървени плочки. Играчите, в случая младоженецът и булката, трябва внимателно да изваждат, като се редумат, по една плочка от някой от по-ниските етажи на кулата, и да я поставят на върха на кулата – при това действие кулата запазва равновесие и не се срутва. Названието на играта произлиза от езика суахили, „jenga” означава „строя, построявам“. Всеки един от младоженците се старае да запази кулата цяла. Този, който я събори, трябва да се постарае повече в запазването на бъдещите семейни взаимоотношения. Самата игра е символ на всеобщите усилия в съграждането на бъдещия семеен живот.

#Игра с обувки
Булката и младоженецът сядат на два стола, обърнати с гръб един към друг. Всеки един държи в ръката си по една обувка на партньора си (обувките може да се заместят с цветя или балони в два цвята, съобразени с цветовете на сватбата – например: бяло за нея, синьо за него). Избраник от гостите започва да задава въпроси от типа на: "Кой направи първата стъпка?", "Кой каза пръв „обичам те” на другия", "Кой предпочита да си поспива по-дълго на сутринта?", "Кой харчи повече пари?", "Кой ще носи парите вкъщи?", "Кой ще сменя пелените на бебето?", "Кой готви по-добре?", "Кой ще чисти дома", "Кой ще мие чиниите" и т.н. Въпросите са отново според вашите предпочитания. След всеки въпрос младоженците отговарят едновременно, като вдигат над главата си обувката на този, за когото смята, че го прави.