Колкото и да не ни се ще, моментът, в който ще трябва да се разделим с най-любимия, слънчев и усмихнат сезон, наближава. Но това, че скоро ще изпратим лятото, за да го посрещнем с още по-голям възторг следващия път, не означава, че няма да си откраднем малки частички от най-незабравимите и красиви мигове, с които то ни е дарило. Ето няколко интересни, оригинални и находчиви начина да запазите прекрасните си спомени от своето лято да и ги изживейте отново:

1. Запечатаните мигове превърнете в картичка

Вместо да тичате за картички от магазина, за да ги изпратите на своите приятели и близки, изненадайте ги с ваша лична снимка от мястото, където почивате, и я превърнете в красива морска картичка.  Така ще визуално ще им покажете, цветно на бяло, колко хубаво и готски си прекарвате.  

Снимка: flickr.com

2. Сътворете си албум

Албум ли? Може и да ви звучи познато, но понякога най-обикновените неща ни правят най-щастливи.  Особено ако си го сътворите вие лично, със собствени си ръце, с фантазия и със сърце, това ще направи фотографиите в него в още по-ценни и незабравими. Всичко, от което се нуждаете е: няколко листа хартия, лепило, някоя и друга панделка за декорация и финес и, разбира се, снимки. Дайте воля на въображението си и сътворете най-прекрасния албум, който ще съхрани във времето най-красивите ви спомени от лятото.  

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

3. Направете си магнити

Украсете хладилника с любимите си летни спомени. Просто използвайте горещо лепило, с което да облепите избраните от вас снимки върху обикновени магнитчета за хладилник. 

Снимка: soverydomestic.com

4. Затворете спомените в стъклено бурканче

Нещо нетрадиционно, находчиво и свежо. Разположете внимателно леко извита снимка в бурканче според големината му и го обърнете с отвора надолу. Повторете и с друго по-големи и по-малки бурканчета. Може да подсилите ефекта, като разпилеете около снимката няколко мидички, перли или просто да я придружите с  предмет от страната, която сте посетили. И… пъстрата стъклена колекция от спомени е пред вас в пълния си жизнерадостен блясък и чар. 



5. Напишете книга

Няма нищо по-забавно от това да разгърнеш страничките на сътворената от самия теб книга- дневник и отново да се потопиш в емоциите, с които лятото те е дарило, да усетиш в косите си морския бриз, да вдишаш от полъха на планинския вятър или да си припомниш вкуса на традиционния гръцки специалитет.  Ако пък имате деца, и идеята им се понрави, това може да се окаже чудесен начин да откриете у тях един неподозиран талант. 

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

6. Създайте си "капсули" на времето

На всеки е ясно, че с времето споменът за конкретна година започва да се заличава. И когато решим да хвърлим око на някоя снимка, се чудим дали не беше от онази година на запознанството ни или от следващата. Затова тази идея ще ви допадне и повече няма да има колебания по въпроса. Сортирайте в колонки запечатаните на хартия спомени от различни години, писмата от/за любимия или родителите, и затворете всяка от тях в отделни кутийки или сандъчета - "капсули" на времето. Надпишете всяка от тях с годината и ги приберете на съкровено за вас място.

Снимка: flickr.com

7. Превърнете снимките в картини

Един прекрасен начин да запазите красивия спомен на лятото е, като го превърнете в голяма принт картина. Може да я изпратите като подарък на ваш любим човек или просто да я окачите на стената у дома.

Снимка: shutterfly.com