Има много начини да зарадваме и направим истински щастливи малчуганите покрай коледните празници. Наред с подаръците, има и още нещо, което определено би допаднало на мъниците по време на празниците. А именно блясъкът и феерията на коледнато атмосфера с неотразимото си очарование да влезе най-тържествено и в тяхната стая. За да развихрите въображението си, ще ви помогнем с няколко забавни и оригинални идеи за декорация.

Стикери за стената

Определено този избор ще допадне много на децата. Те обичат промените, особено когато са свързани с облепване на стените с разни плакати, картинки, лепенки и т.н.

Добра идея е да се спрете на стикер за стена, изобразяващ голяма красива елха, отрупана отгоре до долу с играчки или пък такъв със самия Дядо Коледа, метнал през рамо чувала с подаръците.

Снимка: blogs.babycenter.com

С помощта на по-малки стикери, разбира се с коледни мотиви, може да развихрите фантазията си и заедно с децата да сътворите красив коледен пейзаж, като ей тези тук:

Снимка: ebay.com

Снимка: ebay.com

Светещи фигурални лампички

Светещите лампички във формата на снежинки, снежни човечета или еленчета също са чудесен начин да внесете приказна феерия и празнично сияние в детската стая.

Снимка: ebay.com

 

 

Коледни чорапки и фигурки по стените и между тях

Забавна част от празничната украса, също така, са големите коледни разноцветни чорапки или ботушки.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Въпреки че са типичен детайл от коледната украса на западните страни, те внасят уют и настроение. Пък и лесно можем да ги открием в коледните магазини и у нас. Тях може да закачите на креватчето, на стената, на вратата или пък да ги опънете от единия до другия ъгъл на детската стая. И не забравяйте да ги напълните догоре с вкусни сладки изненади, които децата сами ще открият.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

 

Детско спално бельо в калъфки с коледни мотиви

Коледният колорит в детската стая може да подсилите и с ново спално бельо в коледни мотиви. Пухкавото юрганче и възглавничка, облечени в калъфка, изпълнена с джуджета, еленчета или снежни човечета, ще зарадва особено много мъниците и дори ще помогне на някои нощни птичета да се гушнат по-рано в тях и сладко да заспят.

Снимка: blogs.babycenter.com

 

Панделки и гирлянди с окачени на тях коледни фигурки

Купени или ръчно изработени, коледните фигурки на еленчета, снежинки, елхички сърчица и т.н. внасят невероятно празнична феерия и настроение в детската стая. Закачете ги на опънато върху стените на детската стая или между тях конопено въже, пандлека или гирлянд.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

 

Суперидея за декорация са и коледните магнитчета

Тях спокойно може да пръснете и "залепите" навсякъде из детската стая върху повърхности, които позволяват това.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

 

И още една оригинална идея

Вземете закачалка и я обвийте с пъстър памучен плат. Поставете я пред прозореца или където самите вие прецените и окачете на нея панделки с висящи коледни играчки.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos