За много двойки съвместният живот е логична крачка, особено от икономическа гледна точка. Да, сметките са наполовина и междувременно има кой да смени крушката в хола или кой да сготви. Това е промяна, която ще донесе разнообразие и търсената свежест в отношенията ви. Но е важно да подходите сериозно и да не насилвате нещата. Специалистите представят шест знака, които показват, че все още не сте готови за съвместен живот с партньора си.

1. Това е начин да тествате връзката си

Такова решение не се взима, за да се провери дали сте един за друг. Трябва и двамата да сте готови да го направите и да го искате. Също толкова лош знак е, ако изобщо не се замисляте как ще повлияе подобна крачка на взаимоотношенията ви. Не бъдете идеалисти, помислете над реалността и поговорете с човека до вас. 

2. Досега не сте имали по-сериозен скандал 

Ако сте двойка от по-малко от три месеца и не сте се карали – не предприемайте тази крачка. Твърде рано е, а и вие едва ли познавате възгледите за живота на партньора си. Например, знаете ли отговорите на въпроси свързани с общото ви бъдеще, като например "Какво ще правим, ако някой от нас остане без работа?", "Колко деца искаш и искаш ли изобщо да имаме деца?" и прочее. Освен това реакциите на човек в трудна ситуация или спор са изключително важен фактор, за да вземеш адекватно решение, дали да бъдеш с него.

3. Не обичате да говорите за пари

Когато встъпвате в съвместен живот с някого, трябва да сте наясно как гледа на финансовото си положение. Двойките, които са обсъждали и дори са имали спорове за това, впоследствие имат по-стабилен брак. Важно е да уточните как ще поделяте сметките и дали някой от вас има дългове. Бъдете прозрачни за финансовите си възможности. 

4. Има други съквартиранти, които не подкрепят решението за преместването ви

Ако смятате да живеете като двойка в общ апартамент със съквартирант, който не одобрява подобно начинание, по-добре изчакайте или направо се изнесете някъде самостоятелно. Когато въвличате други хора в съвместния живот с някого, трябва да се съобразите с тяхното мнение, за да избегнете проблеми. Не забравяйте, че съвместния живот с любим човек е практическо решение, а не просто любов.  Ако имате деца от предходен брак, задължително обсъдете ситуацията с тях и не избързвайте. 

5. Виждате спасение на връзката си в това решение

Скоро сте преживели афера или сте имали други проблеми? Вече доверието е намаляло и двамата сте се поотдалечили един от друг? Ако искате да заживеете заедно, за да възродите връзката си, първо си дайте малко пространство и поговорете. Ще си помогнете само при изяснена ситуация. Погледнете заедно напред и определете какво трябва да направите, за да избегнете старите проблеми. След подобен разговор можете и да успеете. 

6. Чувствате се притиснати да го направите

Ако това решение е по-скоро хазарт за вас и го правите само заради другия – дайте си време. Наистина решението е трудно, но трябва да си имате доверие. Ако се притеснявате от крачката и имате нужда половинката да ви подтикне, значи нещо не е съвсем наред. Не се насилвайте, защото после ще си го изкарате на човека до вас, а именно на любимия. Няма срок или закон за това - просто ще усетите кога искате да сте заедно всеки ден и да делите една стая.