Колкото и да сме влюбени, бракът не е игра. Следователно не бива да се прекрачва прага на олтара току-така. Още преди да стигнете до него е редно да изясните определени въпроси със своя любим, за да можете да бъдете сигурна, че той е мъжът на живота ви. 

Колкото по-рано, толкова по-добре. Нали не искате да го гледате как коленичи, докато вие е се двоумите?!

Преди всичко разберете дали със своя партньор споделяте "еднакви" ценности. Не напълно еднакви, важното е да имате достатъчно допирни точки, за да сте спокойна, че в бъдеще ще вървите успоредно напред. 

След това е редно да изясните #въпроса с децата. Иска ли или не. А вие? Колко? Кога? Всички тези въпроси могат да бъдат изяснени още в началото на връзката ви. Например когато заживеете заедно или по време на вечеря с приятели, с които да засегнете темата уж на шега. 

Друг важен елемент са финансите. Преди да кажете "да" е добре да знаете дали обвързвайки се с този мъж ще се ангажирате и с други парични въпроси, като например дългове и/или инвестиции. В една връзка не важат само привличането и сексуалната съвместимост. 

Говорейки за секс, това е следващата точка. Опознайте интимните предпочитания на партньора си. Освен практиката, разговорите също могат да бъдат полезни. За какво мечтае? А на вас какво ви се иска той да прави в леглото? Както вие, така той трябва да знае дали сте направени един за друг в спалнята.

И не на последно място - добре е да засегнете въпроса за другите връзки на вашия партньор. Да, от една страна е важно да знаете за бившите му завоевания, но днес говорим за отношението му към работата и отдадеността му към професията. Ако половинката ви е работохолик, със или без брак той/тя ще си остане такъв/такава и след сватбата. А на вас ще ви се падне трудната задача да промените това. Битка, за която още не сме чували, че някой е спечелил.