Бонобо е малко шимпанзе, което е известно със своята сексуална природа. Маймуни, за които любовта, сексуалните взаимоотношения и приятелството са на първо място и са далеч от войнствените навици на техните братовчеди шимпанзетата. В техния живот на първо място стои не друго, а сексът. Те го практикуват непрекъснато и във всички пози. В любовния акт използват голяма доза иновативност, обичат да експериментират и да сменят позите. В техните сексуални игри е нормално да се срещне акт между представители на един и същи пол или между повече от две маймуни. Оралната любов, закачките с пръсти и всевъзможни игри, които можем да видим в Кама Сутра изпълват ежедневието на бонобо. Най-важното за тях е, че разрешават проблемите си именно чрез секса.

Запознайте се с шимпанзето, което рисува с език >>

Любопитен факт е, че бонобо, делфините и човекът са единствените видове, които правят секс за удоволствие. Изследвания също са показали, че маймуните бонобо поклащат главите си, за да кажат „НЕ” също като хората.

 

Бонобо са известни със своята чувствителност, състрадателност и желанието си да помагат на околните. Ново изследване показва, че малките шимпанзета утешават приятелите си след стресови ситуации или след битка, точно както хората. Те се прегръщат, целуват и галят, за да се успокоят. Според проучването на Зана Клей и Франс де Вал от университета „Емъри” в Джорджия малките шимпанзета, които са израснали с майка си са много по-комуникативни и проявяват по-голяма гама от емоции от своите връстници, които са сирачета. Изследователите, които са наблюдавали бонобо в Конго, са станали свидетели на трогателна случка. Млада маймуна отказала да остави своя другар, след като е бил ранен.

Ето няколко съвета, които можем да научим от плавите маймунки>>

1.Сексът предотвратява конфликтите
Животът на шимпанзетата е изпълнен с битки за надмощие, изнасилвания, убийства, войни между отделните групи. От друга страна при бонобо, които са много по-сексуални от братовчедите си, тези неща са изместени от желанието им да правят секс. Когато не се ограничава сексуалността – конфликтите намаляват.

 

2.Жените могат да управляват
При бонобо начело на групите са женски маймуни и животът им е много по-добър.

Какво представлява "Кама Сутра"? >>

 

3.Сексът намалява стреса
Животът на маймуните е много спокоен, което се дължи на секса, обичта и приятелските взаимоотношения.

Lady Сутра – наръчник с 10 секспози >>

4.Състрадателността и обичта водят до по-добър живот
Бонобо са едни от най-интелигентните маймуни. При тях кавгите и битките са рядкост. При наблюдение на малките шимпанзета, изследователи стават свидетели на маймуна, която случайно е ударила друга, докато се е хранила. В следващите дни тя е отказвала да се храни, защото се е страхувала да не нарани някой. Друга случка показваща състрадателността на бонобо е маймуна, която е вдигнала птица със счупено крило и я е сложила на безопасност на дърво.