В интернет ще откриете редица безплатни и много достъпни приложения за мобилни устройства, подходящи за момичета и момчета от 0 до 13 години.

#1 Baby Monitor (за бебета)
Защо да купувате отделен бебе монитор, когато можете просто да включите смартфона си и да инстлирате това приложение? Просто поставете вашия iPhone в близост до бебето си, и Baby Monitor-ът ще ви се обади или изпрати SMS съобщение на номер по ваш избор, когато засече шум. Плюс това, приложението се синхронизира с FaceTime, така че, освен да го чуете, ще можете и да видите бебето си, когато то се събужда.

#2 Relax Melodies HD (за бебета)
50 успокояващи звуци, като река, дъжд, лагерен огън и др. съдържа това невероятно приложение. Всеки звук може да се настрои за работа през цялата нощ. Има и още изненади, които ще ви впечатлят.

#3 White Noise Lite (за бебета)
Приложението ви помага да приспите бебето с помощта на успокояващи звуци от околната среда – птици, вълни, разбиващи се на брега на плажа, пеещи щурчета и т.н. Дори имате възможност и самите вие да направите записи от природата и да ги използвате както за приспиване на игривото мъниче, така и за собствен релакс.

#4 Daniel Tiger’s Neighborhood: Play at Home with Daniel (от 2 до 5 г.)
Доктор Даниел показва на деца лекарите инструменти и кой за какво служи, помагайки им да ги възприемат без стрес и безпокойство в реалния живот. Приложението е интересно и има още цял куп забавни предизвикателства.

#5 Sprinkle Junior (от 2 до 5 г.)
Тук има 30 забавни нива, които пренасят мъниците в света на физичните закони.

#6 Drawnimal (от 2 до 5 г.)
Drawnimal е приложение за деца и родители. Той учи децата как да рисуват, като същевременно научават азбука. Има я на английски, френски, испански, холандски и италиански.

#7 Dr. Panda’s Restaurant (от 2 до 5 г.)
Приложението въвежда децата в света на кулинарното изкуство. Тук те се учат да режат, да смесват съставките и да печат. Когато техните шедьоври са готови, децата поднасят на маса и черпят с тях своите гости животни.

#8 Dr. Seuss's ABC (от 2 до 5 г.)
Какво би било детството без д-р Сюс? „Dr. Seuss's ABC” запознава децата с латинските букви и ги учи на различни английски думички, виждайки техните изображения.

#9 Mickey's Paint and Play (от 2 до 5 г.)
Това е изключително забавно 3D приложение за оцветяване, което позволява на детето ви само да избира цветове и краски, докато пред него не оживеят самите Мики и Мини Маус. Докато се забавлява, детето ви ще развие цял куп нови познание и умения в компанията на любимите си герои от "Mickey Mouse Club House".

#10 Nick (от 2 до 5 г.)
"Ник" дава достъп до видеоклипове с любимите герои от филмите на "Nickelodeon", както и възможност за проследяване на анимационни късометражни филмчета за Спонджоб, Дора и костенурките Нинджа. Децата могат да играят забавни игри, както и да се наслаждават на снимки на любимите си герои от "Nickelodeon".

#11 Zoodles (от 2 до 9 г.)
Zoodles е друго приложение еднакво полезни за родителите, така и за децата. Приложението Zoodles поставя таблета Ipad или Android в заключен за децата режим. Пълен е с игри, книги и други средства за забавление, които ще водят детето ви към игри, подходящи за неговата възраст.

#12 Човешкото тяло (от 6 до 9 г.)
Човешкото тяло е чудесно приложение от Tinybop, което позволява на децата да изследват строежа на човешкото тяло. Самото тяло е интерактивно – сърцето бие, белите дробове дишат, чревната флора бълбука и т.н. Режимът за запис пък позволява на децата и родителите да задават и отговарят на въпроси от общ характер. Можете да управлявате тези разговори в родителския режим на приложението.

#13 Toca Lab (от 6 до 9 г.)
Това е колоритен игра, която позволява на детето ви да се "срещне" и "запознае" с всички 118 елемента от Менделеевата таблица. Докато се забавлява, детето ви ще научи основните факти за всеки от елементите. Ще се научи още как елементите взаимодействат помежду си и още цял куп любопитни явления от света на химията.

#14 Mini Piano (от 6 до 9 г.)
Приложението дава възможност на детето ви да навлезе в света на музиката, без да се инвестирате в скъп инструмент. "Mini Piano" е клавиатура с две октави. Звуците, които могат да се извличат от нея, могат да бъдат както от пиано, така и от други инструменти като електрическа китара, цигулка, арфа и тромбон. Приложението учи детето ви на популярни песни и мелодии и помага за развитието на неговия мизукален слух.

#15 Minecraft (от 6 до 9 г.)
Кой малчган не е чувал за Minecraft? Тази невероятна игра дава възможност на децата да сътворят цели светове с помощта на най-различни обикновени материали: трева, камъни и т.н. Но това не е всичко. В света на "Minecraft" през нощта бродят най-различни същества, от които умните малчугани винаги ще намерят начин да се защитят. Играта провокирайки ума и познанията на детето. Тя дава възможност на децата да използват въображението и мисълта си, за да съберат правилните материали.

#16 Minion Rush (от 6 до 9 г.)
"Minion Rush" е един безкрайна надпревара и игра, която ви хвърля във вселената на касовата анимационна комедия "Аз, проклетникът". Чрез коригиране на настройките, родителите могат да настройват играта според възрастта и възможностите на детето.

#17 Angry Birds Star Wars 1 & 2 (от 10 до 13 г.)
Нека силата бъде с тях! Игрите са може би най-добрите компилации на "Angry Birds". Птиците се превъплъщават в такива герои като Люк Скайуокър и Хан Соло, докато злите прасенцата се трансформират в в злите герои от звездната поредица. За да се преодоляват препятствията през нивата, се използват специални инструменти като светлинни мечове и сили.

#18 Discovery Channel (от 10 до 13 г.)
Приложението позволяват на децата ви да гледат клипове и пълни епизоди от "Discovery Channel". Осигурява и ръководство за програмиране, така че можете бързо да намерите това, което искате да видите.

#19 Magic Piano (от 10 до 13 г.)
Детето ви може да придобие впечатляващ музикална култура само с помощ на "Magic Piano". Музикалното приложението учи децата на съвременните мелодии от култови песни върху пианото, като нови безплатни песни се прибавят към приложението всяка седмица. Освен това децата могат да печелят нови песни, само докато играят. Само с докосване малките меломани могат да контролират ритъма и темпото на всяко парче. Плюс това, те могат да споделят своите шедьоври с приятели чрез Facebook, Twitter, Google, имейли и SMS.

#20 Lego: Star Wars: The Complete Sage (от 10 до 13 г.)
Какво се случва, когато любимите играчки от емблематичните lego конструктори попаднат в света на фантастиката. Отговорът е: Lego Star Wars: The Complete Saga 0 игра, в която любимите герои от "Star Wars" са представени под формата на legо човечета. Героите пренасят малчугана из ключови сцени от шестте филма на знаменитата звездна поредица.