Лятото носи толкова много емоции и радост със себе си. Невъзможно е палаво хлапе, като моя милост, да остане безразлично и да не ги изживее – с щастливите моменти на лятото, които изпълват живота ни с толкова много възторг, вяра, красота и вдъхновение. Те ни учат да бъдем по-добри, истински и мъдри. Ето защо мисля, че и това лято ще си изкарам подобаващо, отбелязвайки всеки следващ ден с вълнуващи изживявания и открития, които само топлият сезон може да донесе на един скромен авантюрист като мен.

И така, представям на вниманието ви, мили мои дами и мами, имената на най-новите ми приятели – 19-те Щастия на четвъртото ми лято.

Да започна с: Щастието да се върнеш при Морето и възторжено да го поздравиш:

„Здравей, приятелю, здравей, Море!”

А това е негова милост: Щастието да се посмееш сред гъделичкащите ласки на пенливите вълни.

Снимка: LadyZone.bg

Ето го и: Щастието да тичаш бос по пясъка, нежно напарен от утринното слънце на морския бряг.

А сега да ви представя своето неподправено творчество: Щастието да рисуваш върху пясъка!

Снимка: LadyZone.bg

О, ето го и него: Щастието да си хрупнеш печен карагьоз на жар, а насреща ти в морето белобради стари рибари с лули на уста, кротко седят в лодките си с въдици в ръце.

А това тук пък е едно от най-палавите: Щастието да пръскаш с водния пистолет по големи и малки, и вместо да ти се сърдят, всички да се радват, благодарни затова, че си ги разхладил.

Ммм, къде ли се е скрило... а, ето го: Щастието да си похапнеш сладолед, макар и под неодобрителния, но снизходителен поглед на мама.

Това тук пък е: Щастието да поседнеш на шарена сянка под асмата в двора на баба и да се полюбуваш на вечерната прохлада на месец август.

Снимка: LadyZone.bg

Eй, не се бой, ела и теб да те представя: Щастието да видиш котка на стена, която да почешеш по коремчето.

Запознайте се и с него: Щастието да се люлееш, докато не ти омръзне, без мама да се плаши, че ще изстинеш.

Снимка: LadyZone.bg

А ето го и най-любопитното: Щастието да наблюдаваш пътя на мравките, понесли зимнина към скривалищата си.

Снимка: LadyZone.bg

Вижте го и него, бързо, докато не е излетяло: Щастието да съзреш червеношийка, скрита в ябълково дърво.

Това тук пък е от онези, които не спират да се удивляват на чудесата на света: Щастието да гледаш как лястовичките си „строят” гнездо и огласяват въздуха с чудните си трели.

Да ви представя и: Щастието да се наслаждаваш на цвъртящите щурчета, докато кротко се припичаш под милващите лъчи на следобедното слънце край реката.

О, и най-вълшебното от всички: Щастието да се окажеш, изведнъж, под най-звездното небе.

Хехе, вижте го само: Щастието да се разхождаш покрай пръските на малкия бараж, но не той, а ти да си в центъра на маминия обектив.

Снимка: LadyZone.bg

А това е най-ароматното: Щастието да се потопиш в уханието на горския малинак.

Най-сладкото: Щастието да напълниш догоре кошничката си с диви ягоди, къпини и малини, а след това, заедно с мама, да сътвориш най-вълшебното сладко от горски плодове.

Запознайте се и с най-безгрижното и свободолюбиво: Щастието да тичаш на воля с приятели навън, докато всички звезди не обсипят с цялата си златна прелест нощното небе на август.

Ваш Мишо,
в компанията на най-новите си приятели - 19-те Щастия на лятото.