През лятото всички обичаме семейните събирания. Това е времето, когато можем да се позабавляваме с любимите си братовчеди, които не сме виждали от месеци, с братята и сестрите си, с родителите си и с нашите любими баба и дядо. Ето няколко сполучливи, вдъхновяващи и очарователни идеи, които ще допринесат за най-незабравимите и радостни емоции на всички членове на фамилията.

#1 Данс парти

Факт: Всеки обича да танцува. Ето защо нямате никаква основателна причина да отлагате танците чак до следващото сватбено парти. Така че наемете DJ с любимите парчета на всеки един от членовете на семейството и се забавлявайте на макс.

#2 Направете си семейна готварска книга

Задачата на всеки един от членовете на семейството е да напише по една или повече свои любими рецепти. След това свържете всички в една обща кулинарна книга. Така винаги ще имате под ръка от любимите си гозби, приготвяни от баба или мама.

#3 Изработете си фото рамка

Няма нужда да тичате до магазина и да се чудите каква рамка да изберете за семейната си фотография. Това е безценен момент, събрал на едно място най-скъпите ви хора. И заслужава да му отделите по-специално внимание, като сътворите за него ръчно изработена от всички вас рамка, достойна за голямата ви семейна снимка.  Лесно е. Необходими са ви само четири дървени страни, каквито вие си изберете, малко въображение и сте готови.

#4 Направете монограмен подарък
Бродирайте надпис с ваша си семейна шега или любима фраза върху еспадрили, качулки или кърпи.

#5 Организирайте бадминтон или крокет турнир

Или всякакъв друг забавен и любим на цялото семейство летен спорт.

#6 Направете си филмова вечер на открито

Наемете си кино прожектор в двора, заредете се с любими или негледани досега от вас филмови дискове, донесете одеяла и възглавници, застелете тревата със закуски, пуканки и всякакви други лакомства и се отдайте на насладата от лятната кино вечер на открито с най-обичните си хора. 

#7 Направете си семейна фото книжка

Съберете снимки от Facebook профилите на всичките членове на семейството, снимани заедно или поотделни, свържете ги в красив семеен фото албум, направете копия и ги раздайте на всички.

#8 Създайте си собствено шоу за таланти

Какво по-забавно от това всеки един от членовете на семейството да демонстрира своите способности, качества и таланти пред останалите. Инсценирайте си сцена, на която да покажете завидните си танцови или певчески умения. Определено реализацията на подобно у дома шоу ще предизвика бурен смях до сълзи и незабравими емоции.

#9 Проучете родословното си дърво

Организирайте си вечер, в която всеки един от членовете на семейството да разкрие какво знае за прародител от рода. Нека предварително всеки един да се порвои за повече информация, да се допита до баба или дядо, до книгите, и да дойде подготвен с интересна и любопитна информация. При всички случаи една такава семейна вечеринка ще обогати познанията на всеки един от членовете на семейството и ще го направи да се чувства още по-горд с родословното си дърво.

#10 Запалете огън на открито

Независимо дали сте на излет сред природата или в собствения си заден двор, огънят на открито е сполучлив удар. Всички ще се забавляват и ще пеят с пълни гърла. Не забравяйте, разбира се, китарите и печените картофи.