Купували ли сте си хранителен продукт само за да разберете прибирайки се вкъщи, че вече го имате наличен в хладилника. Този уред често се превръща в най-ужасният склад за забравени и развалени продукти. Подреждането на хладилника може да ви спести нерви, пари, време и място. Няколко лесни и прости правила и навици могат да ви гарантират чистота и организация в тази част от кухнята.

1.    Преди да посетите отново хранителния магазин за да заредите хладилника, просто изхвърлете продуктите, които са с изтекъл срок на годност. Това е добър начин да се отървете от непотребните храни и едновременно да знаете от какво се нуждаете.

2.    Когато напазарувате извадете по-старите неща от хладилника. Поставете новите отзад, а старите на видно място – отпред. Така ще избегнете ново натрупване и разваляне на храна.

3.    Дръжте прясното мляко на най-долния рафт, а не както обикновено на вратата. Когато го сложите на вратата, всеки път когато я отваряте съществува опасност то да се затопля.

4.     Съберете подобните продукти на един и същи рафт. Примерно напитките или зеленчуците.

5.    Мислете за размера. По-големите неща е добре да са отзад, а малките – отпред. Бутилките със сосове, дресинги и подправки можете да поставите на вратата на хладилника, тъй като те се развалят по-трудно.

6.    Направете изцяло или частично рафтче за всеки член от семейството. Това е чудесен начин да следите менюто на децата.

7.    Ако сте от типа домакиня, която обича да готви през уикенда за цялата седмица, тогава се убедете, че разполагате с удобни пластмасови контейнери за съхранение на храна. Оставете място във вашия хладилник за остатъците. Това ще направи приготвянето на храната до края на седмицата лесно и бързо.

8.    Не забравяйте също да го почиствате периодично.

Правейки тези малки промени в навиците си относно хладилника, ще бъдете истински щастливи, когато го отваряте.