Пилешките шишчета, подправени с чесън и куркума, ще оставят незабравим кулинарен спомен, ако се изпекат заедно с разрязани на половинки кайсии. Изобилието от контрастиращи вкусове на плодове, чушки и пиле превръщат ястието в едно наистина уникално гурме удоволствие.

Какво ви е необходимо за 4 порции:

4 пилешки филета, всяко от които от ок. 125 г
2 с.л. зехтин
8 кайсии
12 сладки чушки
4 счукани скилидки чесън
2 ч.л. куркума
Черен пипер и сол на вкус

Шишчетата се приготвят много бързо само в 3 стъпки:

1.Сипваме зехтина в подходящ дълбок съд, добавяме куркумата, чесъна, солта и черения пипер. Нарязваме всяко филе на 6 хапки и ги овалваме в сместа, докато се покрият добре.
2.Разрязваме кайсиите на половинки и отделяме костилките. Набождаме пилешките хапки на 8 метални шиша, като ги редуваме с кайсиите и чушките. Поставяме ги в тавичката на грила.
3.Печем шишчетата по 5 минути от всяка страна. Пилето е готово, когато чушките и крайчетата на кайсиите покафенеят добре и дори на места станат леко прегорели.

Можем да сервираме върху гарнитура от бял пилаф или кус-кус и зелена салата.