.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Златни шишчета с кайсии

LadyZone.bg | преди 4 години
Шишчета
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Едно наистина уникално гурме удоволствие

Пилешките шишчета, подправени с чесън и куркума, ще оставят незабравим кулинарен спомен, ако се изпекат заедно с разрязани на половинки кайсии. Изобилието от контрастиращи вкусове на плодове, чушки и пиле превръщат ястието в едно наистина уникално гурме удоволствие.

Какво ви е необходимо за 4 порции:

4 пилешки филета, всяко от които от ок. 125 г
2 с.л. зехтин
8 кайсии
12 сладки чушки
4 счукани скилидки чесън
2 ч.л. куркума
Черен пипер и сол на вкус

Шишчетата се приготвят много бързо само в 3 стъпки:

1. Сипваме зехтина в подходящ дълбок съд, добавяме куркумата, чесъна, солта и черения пипер. Нарязваме всяко филе на 6 хапки и ги овалваме в сместа, докато се покрият добре.
2. Разрязваме кайсиите на половинки и отделяме костилките. Набождаме пилешките хапки на 8 метални шиша, като ги редуваме с кайсиите и чушките. Поставяме ги в тавичката на грила.
3. Печем шишчетата по 5 минути от всяка страна. Пилето е готово, когато чушките и крайчетата на кайсиите покафенеят добре и дори на места станат леко прегорели.

Можем да сервираме върху гарнитура от бял пилаф или кус-кус и зелена салата.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Слагате ли си противогрипни ваксини?