Това прекрасно печиво е колкото здравословно, толкова и питателно. То е и чудесен начин да накарате малчуганите да си похапнат от трите суперхрани едновременно – яйца, риба и зеленчуци. ;)

Продукти:

400 г картофи или батати
100 г моркови
100 г праз лук
100 г сладка царевица
100 г броколи или грах
200-250 г бяла риба без кожа
копър
4 разбити яйца
100 г галета
олио
шепа брашно
сол но вкус

Приготвяне:

Обелете и измийте картофите и морковите. Поставете ги на пара в продължение на 5 минути. Добавете към тях ситно нарязания лук, царевицата, броколито (граха) и оставете зеленчуците да се задушат още 5 минути.

Добре почистената от кости риба нарежете на фино, поръсете я с копър и я прибавете към зеленчуците, като варите още 5 минути.

Разбийте яйцата заедно с брашното, галетата, солта и сипете сместа с рибено-зеленчуковия микс.

В предварително загрята на 180 градуса фурна печете не повече от 10-15 минути.

По желание може да декорирате изпечената до златисто торта с маслини, нарязани на колелца.

 

Очакваме вашите вкусни допълнения, изменения, идеи или предложения на кулинарните странички на нашите форуми тук или тук...