Какво е необходимо?

За четири порции:

1 ч.ч. кафяв ориз
1/2 ч.ч. елда
1/2 ч.ч. черен ориз
1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
1-2 с.л. балсамов оцет
2 с.л. MAGGI Унисос
4 с.л. зехтин
2 с.л. нарязан копър
2 с.л. нарязан магданоз
1 скилидка чесън


Как се приготвя?

Двата вида ориз и елдата се измиват под течаща вода, поръсват се с натрошения MAGGI Зеленчуков бульон и се слагат да се сварят с 3 ч.ч. вода за 15 мин. в тенджера под налягане на много слаб огън.

Тенджерата се залива със студена вода веднага щом се свали от огъня, и когато парата престане да излиза, се отваря.

Ако е останала течност, оризът се прецежда.

В купа се приготвя заливката за салатата: смесват се MAGGI Унисос, зехтинът, балсамовият оцет, копърът, магданозът и чесънът.

Салатата се разбърква и се оставя в хладилника за около 30 минути, за да се охледи. Сервира се студена.

Време за приготвяне: 50 мин.