Потопете се в мекотата и изяществото на това вкусно традиционно печиво. Тайната на неговия запомнящ се вкус се дължи освен на всички останали и задължителни за една баница продукти, така и на превъзходното натурално прясно мляко.

Продукти за 8 порции:

1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
4 с.л. олио
½ кубче мая
ок. 1 чаша брашно
1 к.ч. олио за поръсване

За плънката:
250 г сирене
4 яйца

Приготвяне:

Разбийте млякото, яйцата, олиото, маята, предварително разтворена в хладка вода, и брашното. Омесете и разделете тестото на четири топки. Всяка от тях разточете на кора.

Пригответе плънка от яйцата, натрошеното сирене и киселото мляко. Наръсете всяка кора с олио, сложете в нея от плънката и я навийте на руло. Наредете рулата в тава, поръсете отгоре с малко мазнина и изпечете баницата в умерена фурна, докато придобие приятен златист загар.

Ще ни зарадвате много, ако споделите с нас своите кулинарни предпочитания в областта на баниците. Очакваме вашите рецепти на страниците в нашите форуми тук или тук, за да опитаме всички... ;)