Нищо не сближава хората така, както дългите разговори на чаша кафе. А няколко фини, захарни сърчица в напитката могат да добавят още усмивки към деня ви.

Продукти:
1 белтък
4 с.л. захар
няколко капки червена сладкарска боя

Белтъкът се разбива със захарта, докато сместа стане толкова гъста, че да можете спокойно да обърнете купата върху главата си и нищо да не падне отгоре й. Прибавете няколко капки от сладкарската боя и разбъркайте, за да се оцвети равномерно. Направете си малка хартиена фунийка с тънък отвор накрая или използвайте сладкарски пош с остър накрайник. Изсипете сместа в него. Покрийте тавата за печене с незалепваща хартия и рисувайте смело.

Печете около час на 90 градуса на средна скара с включен вентилатор. Когато сърчицата са готови, ги извадете от фурната и оставете леко да се охладят. Внимавайте с отлепването им, тъй като са много тънки и крехки и може да се счупят. Върху хартията за печене ще останат красиви червени отпечатъци. Запазете я. Може да използвате за декорация или за направата на картичка.

Поръсете топлото кафе или горещото мляко с няколко от фините сърчица. Млякото леко порозовява, кафето става по-сладко. Уж е същата напитка, с която се събуждаме всеки ден, а тези малки фигурки я правят доста по-различна.