Мечтаете си за нещо по-свежо, леко и класическо... Събудете сетивата си с едно приятно българско ястие - предлагаме ви да направите един вкусен миш-маш.

Плюс това в момента пазарът дава възможност за това, тъй като в магазините има и пресни чушки, и пресни домати.

Продукти за 4 порции:
½ кг червени сладки чушки
½ кг зелени сладки чушки
2 домата
500 г сирене
8 яйца
1 глава червен лук
100 г краве масло
1 щипка червен пипер
сол на вкус

Приготвяне:
Чушките се изпичат, обелват, почистват и нарязват на широки лентички. Доматите се обелват и се нарязват на ситно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в маслото до прозрачност. Добавят се чушките и доматите и готвенето продължава още 7-8 минути.
Накрая се прибавят натрошеното сирене и яйцата. Разбърква се леко до втвърдяване на белтъка.
Миш-машът се поднася още топъл, поръсен с червен пипер и украсен с люто чушле или скилидка чесън по желание.