Необходими продукти:

за палачинките
3 яйца
2 чаши вода
1 чаша прясно мляко
1 с. л. краве масло
1/2 ч. л бакпулвер
брашно до получаване на рядка каша
олио за пържене
кашкавал за поръсване

за оцветяване
червен пипер, риган, шафран

за пълнеж
разбит хайвер
руска салата
пастет

За палачинковото тесто смесете първо сухите съставки и към тях добавете течните. Сместа не трябва да е гъста, защото палачинките ще бъдат тънки. Разбийте с миксер. След като се получи хомогенно тесто, го разделете в 3 купи по равно. Към всяка една добавете подправки за оцветяване. За жълто - шафран, за зелено - риган, за червено - червен пипер.

Изпържете палачинките в сгорещена мазнина. Според цвета на всяка една намажете с различен пълнеж и завийте на руло. Жълтите палачинки се намазват с хайвер, зелените с руска салата, червените с пастет.

Подредете в широк съд под формата на пирамида - широка основа, а нагоре всеки ред намалява с по една палачинка. Върху цялата композиция настържете с ренде кашкавал на едро. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Целта е кашкавалът да се разтопи и да добие златист цвят.

Предястието се нарича "Манастирска изба", защото формата му наподобява изба, с много ниши за подреждане на бутилките манастирско вино. Едно леко намигване към греха на безгрешните монаси. Цветните палачинки пък са не само апетитни за небцето, но и храна за окото. Комбинирайте ястието с чаша ароматно червено вино.