Необходими продукти:

350 гр. свинско филе

2 с.л. олио

25 гр. масло

1 глава лук

2 с.л. червен пипер

250 гр. стерилизирани печурки

150 мл. течна сметана

1 с.л. лимонов сок

1 с.л. ситно нарязан магданоз

сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското филе на тънки ивици и го овкусете със сол и черен пипер.

2. Запържете месето в силно сгорещеното олио, докато не придобие кафеникав отенък и го извадете от тигана.

3. На ниска температура запържете лука в маслото, докато омекне. Добавете червения пипер и гъбите, увеличете котлона и разбърквайте в продължение на минута.

4. След това сложете месото и сметаната. Оставете на котлона,докато започне да къкри и тогава полейте с лимонов сок.

5. Сервирайте ястието топло. Гарнирайте по избор - със зелена салата, картофено пюре, магданоз.