Ако обичате да експериментирате и да смесвате различни вкусове, както напоследък е и доста модерно, днешното кулинарно предложение безспорно ще ви допадне. Още повече, че е събота преди Заговезни и ни е напълно простено да се поглезим с парченце свинско филе, овкусено с резенчета праскови от домашно сладко.

Продукти за 4 порции:

600 г свинско филе
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
500 мл прясно мляко
Магданоз
Сол и черен пипер
Няколко листенца градински чай
Резенчета от домашно сладко от праскови

Приготвяне:

1. Поставяме филето в загрят съд с дебело дъно и запичаме по 4 минути отвсякъде. Добавяме нарязаните лук, чесън и морков. Заливаме съставките с прясното мляко, пускаме листенцата градински чай и похлупваме с капака. Оставяме да къкри ок. 25 минути на тих огън.

2. След това изваждаме месото и го поставяме в друг съд на топло, за да не изстине. Миксираме соса, докато не стане гладък.

3. Нарязваме филето на тънки парченца с дебелина ок. 1 пръст и ги нареждаме в сервирната чиния. Овкусяваме крем-соса със сол и пипер и заливаме с него парченцата. Върху филето аранжираме с няколко резенчета праскови от домашно сладко.

Весели Заговезни и леки пости за тези, които няма да блажат!