Човек дори и добре да живее, може и по-добре да стане - като се ожени. А за да е сладък животът и на младожнците, и на гостите на тяхната сватба, ви предлагаме вкусни и красиви меденки в булчинска рокля и костюм.

Продукти:


около 600 г брашно
2 яйца
150 г захар
2 с. л. мед
200 мл олио
1 пакетче бакпулвер
канела

Сипете брашното в широка тава и направете кладенче по средата. Там чукнете яйцата, добавете меда, захарта, олиото, бакпулвера и канелата и замесете меко тесто. Разточете го на кора с дебелина около сантиметър. С метална формичка сърчице изрежете сладките.

За декорация:

захарен фондан
цветни захарни перли
сладкарски бои (синя) 

белтък за залепване

От специализираните сладкарски магазини може да купите готов, оцветен захарен фондан. Ако имате бял, посипете със синя боичка на прах и месете, докато се оцвети в подходящия нюанс. Тъй като от това тесто ще се изработи бисквитката с костюм на младоженец, цветът може да е и черен, но синьото стои по-свежо. Другата половина фондан оставете бяла - за роклята.

ТЯ
С по-малка формичка на сърце изрежете белия фондан. Намажете курабийката с белтък и залепете отгоре фондана. Това ще е бюстието на сватбената рокля. С тънки лентички оформете презрамките. С бели захарни перли украсете роклята, а с цветните оформете огърлица.

ТОЙ
Отново се изрязва от белия фондан с по-малката формичка сърце - за ризата на младоженеца.От синия се изрязва голямо сърце, което се разделя на две и се поставя отстрани за костюм. Малка захарна папийонка и три захарни копчета завършват "мъжката" курабийка.

сладки

Сладките може да се опаковат в прозрачни пликчета, завързани с панделка с пожелание към гостите на сватбата, принтирано на бял перлен картон. Със сигурност тези красиви и вкусни подаръчета ще им харесат.