Какво е необходимо?

За четири порции:


1/2 малка зелка
1/2 глава карфиол
2 моркова
2 зелени чушки
2 червени чушки
1 жълта чушка
1 връзка магданоз
сол
2 с. ябълков оцет
зехтин
1 ч.л. захар
1/2 ч.ч вода


Как се приготвя?

Нарежете зелето и го смесете с накъсания на „цветчета” карфиол. Двете съставки се овкусяват със сол, оцет и зехтин и се разбърква добре.

Разтворете във водата лъжичката захар и се оставете да престои около 5 минути, след което със сместа залейте зелето и карфиола.

Към тях добаветет ситно нарязаните червени, зелени и жълти чушки и овкусете с още малко оцет.

Накрая добавете и наситнения магданоз и разбъркайте добре. Съдът със салатата се затваря и се оставя в хладилник за няколко часа.

Салатата наподобява вкуса на туршия, но е по-свежа и хрупкава, както и най-важното – за да се насладите на вкуса й, не трябва да чакате седмици…

Време за изпълнение: 15 минути

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos