Тази гъста супа съдържа разнообразие от витамини и микроелементи от 6 вида зеленчуци и висококачествените протеини на елдата.

Съставки

1 връзка киселец

2 картофа

1/2 ч.ч. елда

1 морков

1 корен магданоз

1 корен пащърнак

2 глави лук

1/2 к.ч. олио

сол

Начин на приготвяне

1. Лукът, морковите и картофите се задушават в мазнината и малко вода.

2. Добавят се коренчето пащърнак и магданозът.

3. Долива се гореща вода до необходимото количество.

4. Добавя се киселецът, нарязан на тънки ивички.

5. Елдата се смила предварително на брашно. На тънка струйка се прибавя към супата смляното и разредено с вода брашно.

6. Оставя се да заври и се отмества от огъня.