Какво е необходимо?

За четири порции:

2 узрели, но не прекалено меки плода авокадо
2 с. л. лимонов сок
450 мл. прясно мляко
150 мл. течна готварска сметана
1-2 капки Табаско
сол
смлян черен пипер
2 с.л. зелен лук

.

Как се приготвя?

Авокадото се разрязва на половина и се обелва. Костилката се вади, а меката му част се нарязва на едро.
Авокадото, лимоновия сок, прясното мляко, сметаната и табаското се слагат в кухненския робот и се пасират докато се получи гладка смес.

Супата се охлажда в хладилника за около 20 минути. С нея се слагат и чиниите, в които ще я сервирате.
Поднесете със ситно нарязан по диагонал зелен лук и сметана за декорация.

Подправките се слагат на вкус – ако обичате лук, добавете повече. Той идеално се съчетава с вкуса на авокадото. Не прекалявайте с черния пипер, защото може да промените изцяло вкуса на ястието.