Продукти за 4 порции:

800 гр. пилешки дробчета
1/3 стрък праз
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. червен пипер
4 червени домата
1 ч.л. сушена мащерка
щипка кафява захар
1 ч.л. мед
2 с.л. червена бира
50 мл зехтин

Начин на приготвяне:

Спагетите се варят в подсолена вода според указанието на опаковката. Прецеждат се от водата. Слагат се в купа. Поливат се с 1- 2 с.л. зехтин, разбъркват се и се похлупват.

Дробчетата се размразяват, измиват и се кипват в вряща вода за 5-10 минути. Празът се почиства и реже на тънки колелца. Доматите се измиват, почистват и стържат на ренде.

В дълбок тиган се налива зехтин. Слага се щипка сол и съдът се поставя върху предварително загрят котлон. Добавя се празът. Бърка се непрекъснато с дървена шпатула, за да не загори. Добавят се кипнатите дробчета. Намалява се силата на огъня и се добавя доматения сос. Сосът се овкусява със сол, кафява захар, 2 с.л. червена бира, 1 ч.л. мед и 1/2 ч.л. червен пипер. Готви се на тих огън 30 минути.

Вземат се  4 по-дълбоки чинии, в които се разпределят спагетите. Върху канапето от спагети се слага от готвеното ястие. Порциите се поръсват със суха, стрита мащерка. Консумират се с чаша отлежало червено вино.